ANTONIJA NADJ

KAJAK EP BEOGRAD

Antonija Nađ i sestre Moldovan u finalu EP

 

Kajakašice Srbije Antonija Nađ I sestre Nikolina i Olivera Moldovan plasirale su se danas direktno u finale Evropskog prvenstva, koje se održava na beogradskoj Adi Ciganliji. Antonija Nađ je u disciplini kajak jednosed 1.000 metara izborila direktan ulazak u finale, sa najboljim vremenom 3:59,459 minuta.

-Zadovoljna sam jer sam se direktno plasirala u finale, s obzirom da me očekuje trka i na 500 metara u kajaku četvorosedu. Nadam se da ću obradovati svoju publiku pred kojom volim da nastupam i da ću osvojiti neku od medalja – rekla je Nađova.

Povezana vest:  DRUGI DAN PLIVAČKOG TAKMIČENJA U ZRENJANINU, Nađa Higl rutinski

Sestre Molodvan su izborile direktan plasman u finale u discipline kajak dvosed 500 m. Deonicu su preveslale za 1:40,366 minuta i bile su druge iza Mađarica 1:39,748 minuta, dok su treće bile Britanke 1:41,650 minuta.

-Trka je bila izvanredna, čamac nam je leteo niz stazu. Kada sam videla da smo ispred olimpijskih šampionki nisam verovala svojim očima. Odlučio je foto finiš. U finalu ćemo dati sve od sebe. Zaista smo spremne za ovaj šampionat i nadam se da nam medalja neće izmaći – rekla je Nikolina Moldovan.

Povezana vest:  Ilić: Svi reprezentativci ispunili plan

Marko Tomićević se iz polufinala plasirao u finale. U polufinalnoj trci bio je prvi u kajaku jednosedu 500m sa 00:49.510. U današnjem programu održano je 46 trka, a nastupilo je 12 reprezentativaca Srbije u disciplinama 1.000 i 500 metara.