Slika otvaranje

PLIVANJE, EP JUNIORI

Beograd centar evropskog plivanja

Otvoreno je Evropsko juniorsko prevenstvo u plivanju, u Beogradu koje će trajati do 10. jula. Više od 550 takmičara iz 43 zemlje Evrope nadmetaće se za medalje na otvorenom bazenu Tašmajdan, a Srbiju će predstavljati 17 plivača na čelu sa Velimirom Stjepanovićem.

– Čestitam Beogradu i Plivačkom savezu Srbije na odličnoj pripremi i organizaciji Evropskog juniorskog prvenstva u plivanju. Ovo je samo još jedan dokaz da je Srbija dorasla da konkuriše i bude domaćin jednog od narednih seniorskih evropskih šampionata u plivanju – izjavio je Jirži  Kovalski, predstavnik LEN federacije evropskog prvenstva u plivanju.

Povezana vest:  Nataša Janić: Srećna sam što se vraćam u Srbiju

Evropsko juniorsko prvenstvo svečano je otvorio Pomoćnik ministra za sport i omladinu R. Srbije gdin Dragan Atanasov – Vlada R. Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport R. Srbije  podržali su organizaciju ovako značajnog prvenstva, koje ima veliki uticaj na popularizaciju i unapređenje plivačkog sporta u našoj zemlji. Ovo je samo još jedan stepenik da Plivački savez Srbije i naša zemlja uskoro organizuju senirosko prvenstvo.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović peti, Lenđer šesti u Singapuru

Najbrojniji tim na prvenstvu, čini reprezentacija Velike Britanije sa 43 takmičara. Među favoritima su i reprezentativci iz Nemačke, Francuske i Mađarske. Planirano je oko 1.463 starta plivača u indivudualnim nastupima  i  oko 106 štafeta. Tokom EJP u plivanju angažovano je 145 volontera Srbije.

Svečanoj ceremoniji otvaranja EJP u plivanju pored organizatora Plivačkog saveza Srbije i Ministartsva za omladinu i sport R Srbije, prisustvovali su delegati evropske plivačke federacije (LEN), kao i predstavnici grada Beograda, Olimpijskog komiteta Srbije, diplomatskog kora, i ljubitelja plivanja. Veličanstvenoj atmosferi otvaranja doprineli su glasovi preko trideset mališana, dečijeg hora „Čarolija“, koji su otpevali himnu Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, Međunarodna univerzitetska veslačka regata u Novom Sadu