vracar prvi danPLIVANJE

U nedelju se u Šapcu održava 41. plivački maraton

 

U Šapcu će se u nedelju održati 41. Međunarodni plivački maraton, trka u sklopu FINA kupa za koju su se prijavili takmičari iz 17 zemalja.

Prema današnjim najavama organizatora, stazu od 19 kilometara na reci Savi, od sremačkog sela Jarak do plaže Stari grad, plivaće 20 takmičara i 13 takmičarki.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR), Sve naše posade u nedelju u kvalifikacijama

Start trke je u 11.00, a očekuje se da prvi plivači na cilj stignu oko 13.30. Šabački plivački maraton održava se 41. put.

Direktor maratona Vojislav Mijić rekao je da je zbog tradicije maratonskog plivanja u Šapcu FINA odustala od zahteva za kotizaciju trke, kao i da je sav novac upućen u nagradni fond.

-FINA je odustala od zahteva da uplatimo sredstva koja bi bila garant da će se trka i održati, jer imaju poverenja u našu plivačku tradiciju. Jedino su insistirali da se poveća fond nagrada. Ove godine fond je 12.000 dolara, a deli ga po osam prvoplasiranih u obe konkurencije – rekao je Mijić.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR), Dubl skul 13. na svetu

On je rekao da je Plivački savez Srbije podržao maraton sa 200.000 dinara, što je prvi put da savez finansijski ovu trku.

U sklopu manifestacije dan ranije, u subotu 31. jula, na šabačkoj plaži održaće se takmičenje u spremanju ribljeg kotlića, predstavljanje takmičara i koncert Nikole Markovića-Gibe.

Tokom trajanja trke, u nedelju, na plaži će se održati plivačke trke na 1.200 i na 50 metara, kajakaške trke, demonstracija streličarstva i takmičenja u malom fudbalu, stonom tenisu i pikadu.

Povezana vest:  VESLANJE, Srpski dubl skulovi u B finalima u Poznanju