milorad_cavic_3

PLIVANJE

Srbija sa osam plivača na Svetskom prvenstvu u Šangaju

 

Plivačka seniorska reprezentacija Srbije sutra nastavlja svoj etapni put Šangaja, gde se od 24. do 31. jula održava 14. Svetsko prvenstvo u plivanju. Srbiju će u Kini predstavljati 8 plivača: Milorad Čavić (50 i 100 delfin), Ivan Lenđer (50 i 100 delfin), Nađa Higl (200 prsno), Miroslava Najdanovski (50 i 100 slobodno), Radovan Siljevski (200 slobodno), Čaba Silađi (50 i 100 prsno), Velimir Stjepanović (100 i 400 slobodno, 200 delfin) i Stefan Šorak (800 slobodno).

Povezana vest:  PLIVANJE, PRVENSTVO ITALIJE, Čavić osvojio zlato u Italiji, Najdanosvki bronzu

U stručnom štabu su savezni trener Dejan Pejinović, treneri Sebastijan Higl, Andrea Di Nino i Kris Tadej, fizioterapeut Marko Bukvić, tim lider Petar Popović i šef misije mr. Vladimir Anušić generalni sekretar PSS.

– Nađa i Sebastijan Higl nalaze se u Šangaju od 10. jula i za sada im odlično ide aklimatizacija. Drugi deo ekipe koji im se pridružuje od sutra, čini Milorad Čavić, a potom 16. jula u 13.10h sa aerodroma Nikola Tesla kreće ostatak tima, i ekipa u Šangaju će biti kompletna 17. jula, kada stigne i ostatak tima od šest članova – saopštio je podpredsednik Plivačkog saveza Srbije Branislav Kovačević.

Povezana vest:  KAJAK, Nikolina Moldovan bez finala

– U Šangaju ćemo imati osam plivača, koji su otplivali norme i izborili učešće na planetarnom šampionatu. Nažalost naš plivač Đorđe Marković operisao je slepo crevo i trenutno se nalazi u bolnici, tako da i sama štafeta 4×200 slobodno neće biti u mogućnosti da nastupi, koja je trebala da se bori za plasman na OI London 2012. Ne želim da se bavim prognozama, već samo da smireni sačekamo početak Svetskog šampionata – rekao je Dejan Pejinović, savezni trener plivačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  PLIVANJE, Žetva medalja u Bugarskoj na Balkanijadi

Šangaj je ove godine domaćin najboljim svetskim plivačima po prvi put. Prethodno Svetsko prvenstvo održano je 2009. godine u Rimu, gde se Srbija okitila sa dve titule svetskih šampiona, Milorad Čavić na 50m delfin i Nađa Higl na 200m prsno. Ove godine na Svetskom šampionatu u Šangaju učestvovaće više od 1.000 plivača.