nebojsa_ilic_sp_nz_2010_1

VESLANJE

Nebojša Ilić: Važno je da osvajamo medalje u kontinuitetu

 

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić izjavio je danas da je osvajanje medalja na narednim velikim takmičenjima veoma važno kako bi se održao dosadašnji kontinuitet.

-Važno je da održimo kontinuitet. Od 1998. godine veslačke reprezentacije osvajaju medalje na svetskim i evropskim šampionatima, a od 2000. učestvujemo na olimpijskim igrama sa dve posade – rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Iva Obradović osvojila srebrnu medalju

On je dodao da su seniori ove godine učestvovali na tri svetska kupa, gde su ostvarili solidne rezultate.

-Naše posade ostvarile su rezultate u okviru olimpijske norme. Na predstojećem Svetskom prvenstvu očekujem da budu među 11 i da obezbede plasman na OI u Londonu – rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Svetsko prvenstvo na Bledu biće tek prva mogućnost za kvalifikacije na OI.

-Na Svetskom prvenstvu imaćemo dva nova dvojica sa i bez kormilara. To smo odlučili kako bismo proširili bazu naših veslača koji su sposobni da se plasiraju na Olimpijske igre – rekao je Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE, SP ŠANGAJ, Amerikanci najuspešniji na SP u Šangaju

Jedan od najboljih veslača Srbije Nikola Stojić naglasio je da je ove godine imao „prilično šarene rezultate“.

-Nije bilo najboljeg rezultata i nisam zadovoljan. Očekujem da ću na Svetskom prvenstvu biti u dvojicu bez kormilara i da će se sve promeniti – rekao je Stojić.

Veslači savez Srbije produžio je saradnju sa Srpskom bankom, koja je od prošle godine jedan od glavnih sponzora najboljim veslačima. Selekcije Srbije očekuje Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine od 21. do 24. jula u Amsterdamu, Svetsko prvenstvo za juniore od 4. do 7. avgusta u Itonu, kao i Svetsko prvenstvo za seniore od 28. avgusta do 4. septembra na Bledu.

Povezana vest:  SP DUBAI 2010, Štafeta Rusije oborila rekord na 800 m u malim bazenima