ministarka_sangajPodrška Ministarstva sportistima na SP u Šangaju

MINISTARKA POSETILA NAJBOLJE PLIVAČE I VATERPOLISTE  U ŠANGAJU

Ministar za omladinu i sport Snežana Samardžić – Marković, doputovala je u Šangaj na Svetsko prvenstvo kako bi pružila podršku našim najboljim plivačima i vaterpolistima na putu ka ostvarivanju što boljih rezultata.

Posle kompletiranja plivačke ekipe, jučerašnjim dolaskom Velimira Stjepanovića u Šangaj, plivački tim dobio je još jedno veliko pojačanje. Ministar za sport i omladinu, Snežana Samardžić – Marković doputovala je da pruži podršku našim najboljim plivačima i poželi im puno uspeha u nastupajućem poduhvatu.

Povezana vest:  KAJAK, Srpski dvojac Stanojević i Pajić osvojili bronzu na Svetskom kupu

Plivačko takmičenje startuje za tri dana, a prvi u vodu skaču: Milorad Čavić i Ivan Lenđer na 50m delfin, Silađi Čaba na 100m prsno i Velimir Stjepanović na 400m slobodno. Naša ekipa jutros je imala prvi put priliku, kao i ostatak sveta da odradi prvi trening u takmičarskom bazenu. Svi su oduševljeni bazenom i samim kompleksom, koji je za koplje ispred velelepnog kompleksa iz Pekinga sa prošlih OI 2008.

Povezana vest:  VESLANJE, Stanojević u C finalu

U sklopu Svetskog prvenstva danas je održan FINA kongres, na kojem je uzelo učešće 152 zemlje sveta. Raspravljalo se o novim pitanjima i dopunama postojećeg statuta, a našu zemlju u ime Plivačkog saveza Srbije predstavljao je mr Vladimir Anušić, generalni sekretar.