beogradska_regata„Beogradska regata”, treća po redu, 14. avgusta

Treća „Beogradska regata” održaće se u nedelju, 14. avgusta, na Savi, s početkom u 11 časova,  u organizaciji Rafting kluba „Alfa tim”, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Cilj manifestacije je da animira i pozove građane i goste grada na reke, afirmiše turističku ponudu, ukaže na prirodne lepote Beograda, promoviše rafting kao sport i omogući druženje beogradskih zaljubljenika u Savu, navode organizatori.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović osvojio drugo zlato u Londonu

Start regate je na Makišu, nedaleko od raskrsnice ulica Bore Stankovića (ulica koja spaja Savsku magistralu i Stari obrenovački put) i Starog obrenovačkog puta, dok je cilj na kupalištu Ade Ciganlije, neposredno pored kluba „Easy”.

Regata će imati i svoj sportsko-rekreativni deo koji podrazumeva rafting trku discipline head-to-head i turnir u odbojci na pesku. Naime, na cilju regate formiraće se četvoročlani timovi (potrebna prijava organizatoru na licu mesta) koji će se oprobati u ovim takmičenjima.

Povezana vest:  Srbija sa šest posada na Svetskom kupu na Bledu

Organizaciju manifestacije pomaže, pored resornog sekretarijata, Turistička organizacija Beograda i opština Savski venac.