sp-segedin2011

KAJAK/KANU SP SEGEDIN

Srbija ostala na dva finala i jednom olimpijskom vizom na SP posle prvog dana

Posle prvog takmičarskog dana na prvenstva sveta u kajaku i kanuu na mirnim vodama u mađarskom gradu Segedinu reprezentativci Srbije su obezbedili jednu olimpijsku vizu u disciplini K-4 na 500 metara za žene, dva finala i dva utešna finala.

Povezana vest:  VESLANJE, SP FRANCUSKA 2015, Još tri srpska čamca u četvrtfinalu

Bez obzira na plasman u sutrašnjem finalu, naše devojke u K-4 na 500 metara – Nikolina Moldovan, Antonija Panda, Antonija Nađ i Olivera Moldovan, obezbedile su učešće na olimpijskoj regati dogodine u Londonu.

Marko Tomićević će sutra u finalnoj trci takođe tražiti put do učešća na Olimpijskim igrama. Ako bude među osam najboljih u konkurenciji devet finalista, izboriće olimpijsku vizu.

Povezana vest:  Sve spremno za početak kajakaškog spektakla!

Kanuista Dušan Ružičić i K2 na 1.000 metara (Duško Stanojević i Dejan Pajić) nisu uspeli da se plasiraju u finale pošto danas u popodnevnom programu nisu bili među vodećim posadama.

Ružić je u svojoj grupi bio peti rezultatom 4:08,714, dok su Stanojević i Pajić, takođe petoplasirani, imali vreme 3:18,047.

Oba naša čamca, C-1 na 1.000 i K-2 na 1.000, metara sutra će veslati u B finalu.

Povezana vest:  Veslači otputovali u Plovdiv na Svetsko prvenstvo

Osim u dva A i B finala, srpski državni tim će sutra imati predstavnike u kvalifikacijama. Veslaće K-2 na 500 metara za žene (Marta Tibor i Renata Kubik) i K-1 na 500 metara (Miroslav Molnar).