marko_stojic_i_marko_marjanovic_sp_nz_2010VESLANJE

 

SP NOVI ZELAND 2010

 

Obe posade veslacke reprezentacije Srbije obezbedile direktan plasman u polufinala SP

 

Nakon prekida prvog takmičarskog dana na Svetskom prvenstvu, danas su vremenske prilike dozvolile da se takmičenje nastavi, a posade naše veslačke reprezentacije su ostvarile maksimalan učinak direktnim plasmanom u polufinala.

 

Nikola Stojić i Marko Marjanović su zauzeli drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, izveslavši trku u vremenu 6:35,32. Prvu poziciju su zauzeli aktuelni svetski šampioni, posada Novog Zelanda (6:25,12), dok je trećeplasirana ekipa Sjedinjenih Američkih Država (6:37,20).

 

„Kvalifikaciona trka je prošla onako kako smo planirali, a to je da budem barem drugi i obezbedimo siguran plasman u polufinale, imajući u vidu da se tri posade iz svake kvalifikacione grupe plasiraju direktno u polufinale. Izveslali smo solidno, kontrolisano, u ujednačenom ritmu. Naša druga pozicija ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, Amerikanci nisu mogli nikako da nas stignu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za sledeću trku i nadam se još boljem veslanju.“, izjavio je Nikola Stojić, član našeg reprezentativnog dvojca.

Povezana vest:  Zbog dopinga oduzeto zlato Dancu Glasneru

 

Skifistkinja Iva Obradović je ponovila uspeh našeg dvojca bez kormilara, osvojivši drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, koje vodi direktno u polufinale. Ozbiljnija borba vodila se samo između naše takmičarke i skifistkinje Belorusije, koja je aktuelna svetska šampionka u ovoj disciplini. Na kraju, prvo mesto je pripalo takmičarki iz Belorusije (7:28,52), Iva je trku izveslala u vremenu 7:33,38, dok je trećeplasirana veslačica Velike Britanije (7:46,35).

Povezana vest:  VESALNJE, EP ZA SENIORE, BEOGRAD 2014, „Bože pravde" se prolomilo Adom Ciganlijom ,Bogičević i Savić su prvaci Evrope!

 

Nakon završetka kvalifikacija, selektor veslačke reprezentacije Srbije, Nebojša Ilić nije krijo svoje zadovoljstvo: „Konkurencija na Prvenstvu je izuzetno jaka, o čemu dovoljno svedoči podatak da su kako Iva Obradović, tako i Nikola Stojić i Marko Marjanović u svojim kvalifikacionim grupama veslali sa aktuelnim svetskim šampionima. Međutim, osnovni zadatak je ispunjen, obe naše posade su se plasirale direktno u polufinala, pri čemu osvojena druga mesta predstavljaju dobre pozicije pred polufinalni žreb“.

Povezana vest:  VESLANJE, Nastavak priprema sa ličnim rekordima

 

Naš dvojac bez kormilara će se za ulazak u finale boriti u četvrtak u 11:53 h ili 12:03 h, dok će Iva Obradović polufinalnu trku veslati istog dana u 12:13 h ili 12:23 h, po lokalnom vremenu. Međutim, za četvrtak je najavljeno pogoršanje vremena na jezeru Karapiro, tako da nije isključena mogućnost promene satnice takmičenja.