k-4 1000m

KAJAK/KANU, SP SEGEDIN

Srbija završila Svetsko prvenstvo sa tri olimpijske vize

Kajakaška i kanu reprezentacija Srbija završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Segedinu sa tri osvojene kvote za Olimpijske igre u Londonu sledeće godine.

Učešće na londonskim Igrama obezbedio je Marko Tomićević u K-1 na 1.000 metara, K-4 na istoj stazi u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleklsić i Dejan Terhzić, kao i ženski četvorosed na 500 metara u kome veslaju Nikolina i Olivera Moldovan, Antonija Panda i Antonija Nađ.

Povezana vest:  Dva zlata za kanuistkinje Srbije

Bez olimpijske vize ostao je srpski dvojac u K-2 na 200 metara, Ognjen Filipović i Dragan Zorić, ali će oni imati još jednu šansu, naredne godine na kontinentalnom prvenstvu. Ostale naše posade praktično su ostale bez šansi da se nađu na olimpijskoj stazi u Londonu.

Četvrtog dana takmičenja, Srbija je imala samo jednog predstavnika u A finalu. Kanuisti Dušan Ružičić učesvovao je u trci na 5.000 metara i u konkurenciji 31 takmičara zauzeo 14. mesto sa rezultatom 25:17,169.

Povezana vest:  PLIVANJE, Najbolji plivači Srbije ostali bez bazena

Naslov svetskog prvaka u toj disciplini pripao je Ukrajincu Mihajlu Košmanu u vremenu 23:23,823. Srebro je osvojio Lukaš Koranda iz Češke, a bronzu Španac Hoze Bouza.

Pored toga, srpski takmičari su danas imali predstavnike još u četiri posade u B i jednog predstavnika u C finalu.

Goran Cvitanović je u C finalu u trci na 200 metara zauzeo peto mesto sa skromnim rezultatom od 42 sekunde i 381 sekunde.

Kanuista Marko Novaković je u B finalu trke na 200 metara zauzeo drugo mesto sa rezultatom 36,529 sekudne. Nikolina Moldovan, takođe, u B finalu, zauzela je sedmo mesto sa rezultatom 43,218 sekudni.

Povezana vest:  VESLANJE, Brušenje za sezonu

Naše velike uzdanice na ovom prvenstvu Ognjen Filipović i Dragan Zorić su u B finalu na 200 metara zauzeli četvrto mesto sa rezultatom 33,518 sekudni.

Poslednji nastup na prvenstvu u Segedinu Srbija je imala u B finalu u K-2 na 200 metara. Antonija Nađ i Olivera Moldovan su zauzele šesto mesto u vremenu 40,721 sekudni.