dvojac bez kormilara, simovic, matovicVESLANJE

BALKANSKI ŠAMPIONAT U TURSKOJ (10-11 SEPTEMBAR)

Srbija prvog dana takmičenja u Istanbulu osvojila dva srebra i pet bronzi

U subotu, 10. septembra 2011, prvog dana Balkanskog veslačkog prvenstva u Istanbulu, na kojem se takmiči šest reprezentacija, Srbija je osvojila sedam medalja – dva srebra i pet bronzi. U juniorskoj konkurenciji dvojac bez kormilara Nikola Simović, Vuk Matović je prošao kroz cilj kao drugi sa samo dve desetinke zaostatka iza posade Rumunije, svetskog i evropskog prvaka. U istoj konkurenciji u disciplini skif Miloš Urukalo se domogao bronze, a isti rezultat je ostvario i četverac bez kormilara Filip Lazić, Aleksandar Marinkovski, Luka Miladinović, Luka Lekić, dok je dubl skul Marko Jošić, Petar Jovanović bio šesti.

Povezana vest:  Mačković i Vasić za medalju

U konkurenciji kadeti dubl skul Bojan Došljak, Andrija Šljukić je osvojio srebro, osmerac Uroš Aleksandrkć, Viktor Pivač, Ljubomir Gavrić, Luka Jošić, Mačković Martin, Uroš Marinković, Nikola Novaković, Uroš Dimitrijević, kormilar Mateja Jošić se domogao bronze, dok je u disciplini skif Nikola Selaković bio četvrti.

U konkurenciji kadetkinje Zorica Mrđa u disciplini skif bila je treća, a do bronze se, takođe, domogao naš dubl skul Milica Slijepčević, Miona Mitrović.

Povezana vest:  VESLANJE, Državni šampionat ponovo obara rekorde

– Možemo da budemo zadovoljni nastupom naših posada prvog dana Balkanskog šampionata. Osvojili smo sedam medalja. Sjajnu trku je odveslao dvojac bez kormilara Simović, Matović a posle neizvesnog finiša došao je do srebra. Ispred naših veslača je za dlaku prošao samo čamac Rumunije, koji je ove godine bio neprikosnoven u ovoj disciplini, dok su bili bolji od Grka, aktuelnih osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Itonu. Sjajni su bili i kadetski dubl skul Došljak, Šljukić kojeg je samo nijansa delila od zlata kao i kadetski osmerac Aleksandrkć, Pivač, Gavrić, Jošić, Martin, Marinković, Novaković, Dimitrijević sa kormilarom Matejom Jošićem. Ova naša posada nije iz prve uspela da se plasira na Balkanijadu i nije važila za favorita za medalju. Ipak, iako relativno mlada posada odličnom trkom je sve iznenadila i uspelda da se popne na postolje. U nedelju nas očekuje još trka a pošto imamo još mnogo po posada koje se kotiraju dobro očekujemo još medalja u Istanbulu – kazao je s lica mesta trener veslačke reprezentacije Srbije Aleksandar Ivković.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čavić: Ne mogu da pobedim Felpsa u Šangaju