Bazen Tehnicka skola Valjevo 05

VALJEVO DOBILO PRVI ZATVOREN BAZEN

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić – Marković  svečano je otvorila novoizgrađeni zatvoreni bazen u ajnfortu ’’Tehničke škole’’ u Valjevu. Za ovaj projekat izdvojeno je više od 12 miliona dinara. Pored resornog Ministarstva, Opštine i Plivačkog saveza Srbije, izgradnju bazena podržali su i mnogobrojni sponzori i donatori. Bazen je dužine 25 i širine 6 metara, i biće korišćen za obuku neplivača i plivača, kao i za redovne programe školskog sporta i omladine grada Valjeva.

– Jedan od ciljeva Ministarstva omladine i sporta je da se izgradi novo, tamo gde ništa nije urađeno do sada. Upravo iz tog razloga okupili smo se danas ovde, da poklonimo ovaj predivan bazen mladima i deci Valjeva.Ovaj bazen nije samo bazen, već jedna poruka, poruka brige o tome, kako mladi i deca danas provode slobodno vreme i poruka da treba da izaberu sport, gde će svoje slobodno vreme i energiju pametno potrošiti  – istakla je Snežana Samardžić – Marković, Ministar omladine i sporta R Srbije.

Povezana vest:  KAJAK, SP MILANO 2015, Srebro za srpske kajakašice, dve bronze kajakaša i tri norme za RIO 2016

Želja i planovi o izgradnji zatvorenog bazena u gradu Valjevu tinjali su decenijama, a on je izgrađen u rekordnom vremenu, za manje od godinu dana.

– Svaki novi bazen koji se izgradi u našoj zemlji, Plivački savez Srbije doživljava kao svoje čedo i podstrek za još većim radom za promovisanje plivačkog sporta Srbije, ne samo u našoj zemlji, već i širom sveta. Valjevo to odavno radi kroz lik i delo naše reprezentativke Anđelke Petrović, koja danas konačno dobija bazen u svom gradu. Danas je Valjevo i plivački sport dobio mnogo. Zahvaljujem se puno Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa gospođom Ministrom Snežanom Samardžić – Marković na ogromnoj podršci i realizaciji ovog projekta – izjavio je Slobodan Bokanić, predsednik Plivačkog saveza Srbije.

Povezana vest:  Srbija sa sedam plivača na EP u malim bazenima

Svečanoj ceremoniji otvaranja pored predstavnika Ministarstva za omladinu i sport R Srbije , predstavnika lokalne samouprave, Tehničke škole, Plivačkog saveza Srbije, kao i velikog broja donatora i sponzora, prisustvovali su još i predstavnici PK Valis, čiji su najbolji plivači demonstrirali svoje umeće i tako zvanično održali i svoj prvi trening na novom bazenu.

издвојене резултате Стјепановића у прилогу вести.  делфин – Стјепановић 0:25.83 – 12.Стјепновић

Povezana vest:  Felps najavio povratak u bazen