vracar plivanje

Počeo međunarodni plivački miting u Zrenjaninu

 

U gradskom bazenu Sportskog centra „Jug“ u Zrenjaninu danas je počeo međunarodni plivački mitnig „Srbija gran pri i Kup Zrenjanina“ na kojem učetvuje oko 450 plivača iz 11 zemalja. Takmičenje je otvorio reprezentativac Srbije i osvajač brojnih svetskih i evropskih medalja Ivan Lenđer, jedan u nizu vrhunskih plivača poniklih u Zrenjaninu, gradu koji ovom manifestacijom obeležava i 130 godina organizovanog plivanja.

Povezana vest:  VESLANJE, Marjanović direktno u polufinale novim evropskim rekordom u skifu, Vasić i Beđik u finalu dvojca bez kormilara

-Ovo je veliki dan za sportski Zrenjanin, posebno za plivanje, jer je to, posle pauze od skoro godinu i po dana, zbog renoviranja bazena, novi početak plivanja i nova stranica u dugoj i uspešnoj istoriji tog sporta – rekao je predsenik Plivačkog kluba Proleter Dragan Radosav.

Miting će trajati do 13 novembra, kada će u finalnim trkama nastupiti brojni plivači iz Srbije i iz inostrastva, poput srpskih reprezentativaca Milorada Čavića, Ivana Lenđera, Čabe Silađija, Nađe Higl, zatim Duje Draganja i Marija Todorovića iz Hrvatske i Federika Kolbertalda iz Italije. Početku plivčkog takmičenja prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov .

Povezana vest:  DRUGI DAN PLIVAČKOG TAKMIČENJA U ZRENJANINU, Nađa Higl rutinski