nadja_higl_plivanje

DRUGI DAN PLIVAČKOG TAKMIČENJA U ZRENJANINU

Nađa Higl rutinski

 

Drugog dana plivačkog mitinga ’’Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2011’’, nastupila je najbolja srpska plivačica Nađa Higl u disciplini 200 metara prsno i izborila mesto u večerašnjem finalu.

Prepune tribine rekonstruisanog gradskog bazena u Zrenjaninu rano jutros mogli su da na delu vide i uživaju u plivanju srpske heroine, svetske prvakinje iz Rima Nađe Higl. Najveći utisak i najbolji rezultat prvog dana takmičenja ostvario je Boris Stojanović reprezentativac i plivač PK ’’Kikinda’’ u disciplini 50 metara slobodno u vremenu 22,20 što je rezultat vrednosti 859 Fina bodova. Ovaj rezultat daje još veći značaj, jer je srpski reprezentativac osvojio prvo mesto i iza sebe ostavio olimpijskog vice šampiona Duje Draganju. Na ovaj način Boris Stojanović posle male rezultatske krize od godinu dana, vratio se na velika vrata srpskog i evropskog plivanja.

Povezana vest:  VESLANJE, Goran Jagar: Konkurencija jača nego ikad

Svi ljubitelji plivanja u gradu kraj Begeja, večeras će moći da uživaju u sjajnom programu i osam zanimljivih i neizvesnih finala. Najzanimljivija trka očekuje se u disciplini 100 metara delfin i duel ’’domaćina’’ Ivana Lenđera i odličnog hrvatskog šampiona Marija Todorovića.

Popodnevna polufinala i finala startuju u 17 časova, sve do nedelje 13. novembra. Ulaz za sve gledaoce je slobodan.

Povezana vest:  VESLANJE, Rekordan broj posada u borbi za titule prvaka