nadja_higl_plivanje
PLIVANJE
Odlični rezultati srpskih plivača u Zrenjaninu, lideri Higl i Stojanović
 
Nakon završenog drugog i trećeg dana jutarnjih kvalifikacija plivačkog mitinga ’’Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2011’’, nastavlja se festival vrhunskog plivanja u Zrenjaninu.
Jučerašnja ubedljiva pobeda Nađe Higl u disciplini 200 metara prsno, postavili su je trenutno na sam vrh najbolje isplivanih rezultata. U prvoj trci nakon SP u Šangaju, Nađa je štopericu u finalu trke zaustavila na 2:24,68 što joj je donelo rezultat vredan 897 FINA bodova, dok u muškoj konkurenciji trenutno vodi Stojanović Boris sa isplivanim najvrednijim rezultatom od 859 FINA bodova .
Drugi dan obeležile su takođe ubedljive pobede domaćina, plivača PK ’’Proleter’’, Ivana Lenđera u disciplini Memorijalne trke ’’Miloš Popov’’ na 100 metara delfin i Čabe Silađija na 100 metara prsno, nad rivalima iz Hrvatske.
Treći dan jutarnjih kvalifikacija obeležili su, slovenačka plivačica Vozel Tjaša u disciplini 100 metara prsno sa rezultatom 1:08,88 što joj je donelo 838 FINA bodaova, dok je kod momaka najbolje ostvarenje isplivao hrvatski plivač Gerbec Saša u disciplini 50 metara prsno sa rezultatom 28,36 što mu je donelo 821 FINA bod.
Svečani program otvaranja predviđen je za popodnevni deo polufinala i finala sa početkom u 16.45 časova.
Povezana vest:  VESLANJE, Ubedljiva pobeda reprezentativnog četverca bez kormilara prvog finalnog dana u Pjediluku