buduci izgred veslackog centra na srebrnom jezeru1

POČELA IZGRADNJA VESLAČKOG CENTRA NA SREBRNOM JEZERU

Počeo da niče kapitalan objekat srpskog veslanja

 

Nedavno je počela izgradnja Nacionalnog veslačkog centra na Srebrnom jezeru, kapitalnog objekta srpskog veslačkog sporta, čiju izgradnju finansiraju Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Opština Veliko Gradište i Veslački savez Srbije. Radovi na ovom objektu su počeli u planiranom roku a završetak je predviđen za proleće naredne godine. Inače, vrednost celog projekta je 12,5 miliona dinara, a najveće zasluge za njegovu realizaciju veslački sport duguje Ministarstvu omladine i sporta koji će zatvoriti veći deo finansijske konstrukcije.

Povezana vest:  VESLANJE, Marjanović u skifu i teški četverac u B finalima

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović u četvrtak, 24. novembra, obišao je gradilište na Srebrnom jezeru nakon čega je izrazio ogromno zadovoljstvo što je sve krenulo predvišenim tepmom.

– Nije neophodno posebno da ističem da se radi o kapitalnom objektu za srpsko veslanje a moram da se još jednom zahvalim Ministarstvu omladine i sporta koje je imalo sluha da nas podrži u nameri da prvi od svih država bivše SFRJ dobijemo svoj Nacionalni veslački centar. U njemu će moći da se pripremaju sve reprezentativne veslačke selekcije u optimalnim uslovima za ovaj sport. Nacionalni veslački centar imaće hangar za čamce, svlačionice, sanitarni prostor, ergometranu, teretanu kao i posebnu kancelariju za sastanke stručnog štaba. Pošto za sada sve ide utvrđenom dinamikom čvrsto verujem da će se naši reprezentativci u ovom objektu pripremati sledeće godine za sve izazove, između ostalog i za Olimpijske igre u Londonu – kazao je Nebojša Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije.

Povezana vest:  PLIVANJE, Mešovita štafeta Velike Britanije oborila svetski rekord u Kazanju