milorad_cavic_2

Nastup naših plivača u Ajdnhovenu

SRPSKI DELFINI U HOLANDIJI

 

Tokom vikenda, od 2. do 4. decembra održaće se Otvoreno prvenstvo Holandije – ’’Dutch Open Swimming Championships / Olympic & Paralympic Trials’’. Na ovom izuzetno jakom takmičenju, našu zemlju predstavljaće dva srpska plivača: Milorad Čavić  i Ivan Lenđer i obojica nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara delfin.

Ovo takmičenje uvršteno je u FINA kalendar na kojem je moguće otplivati ’’A’’ olimpijsku normu. Oba naša plivača odavno imaju ostvarene ’’A’’ olimpijske standarde, tako da će ovo takmičenje poslužiti samo kao provera forme na putu za London naredne godine. Takmičenje se odvija u 50-metarskom bazenu.

Povezana vest:  VESLANJE, Reprezentacija Srbije završila pripreme u Crnoj Gori

Zvanično zaključene ulazne liste prijavljenih takmičara i rezultata, odaju podatke da se radi o izuzetno jakom takmičenju, pa će u Holandskom gradiću nastupiti ukupno 992 takmičara (479 muških i 513 ženskih) koji su prijavljeni u 2.684 discipline, iz 211 klubova iz 26 zemalja Evrope i Sveta. Prema predviđanjima organizatora, očekuje se, računajući trenere, stručne timove, delegate i novinare, da Ajdnhoven poseti preko 1500 učesnika.

Povezana vest:  Srbija na Dragon Boat prvenstvu sveta u Segedinu

Nakon ovog takmičenja sve misli Milorada Čavića usmeravaju se ka narednom, najvažnijem takmičenju za njega do kraja ove godine, a to je Otvoreno prvenstvo Italije – “Italian Open Winter Nationals 2011“ u 50-metarskim bazenima, koje se održava od 16. do 18. decembra u gradu Rićone. Našu zemlju na ovom izuzetno jakom prvenstvu, pored najboljeg srpskog plivača, trebalo bi još da predstavljaju i dve srpske dame, Nađa Higl i Miroslava Najdanovski, dok Ivan Lenđer nakon Otvorenog prvenstva Holandije, uzima kraći zaslužen odmor.

Povezana vest:  VESLANJE, SP HOLANDIJA 2014, Izvanredni teški četverac za dlaku bez finala