Testiranje reprezentacije, Marko Marjanovic i Nikola Stojic_ Milo_ Tomic i Nenad Babovic 1Veslanje

U SUSRET MEĐUNARODNOJ REGATI „MEMORIJAL PAOLO D’ALOJA”

Vikend provera u Pjediluku

 

Narednog vikenda u italijanskom gradu Pjediluko održaće se tradicionalna međunarodna regata „Memorijal Paolo D’Alojo”. Takmičenje se održava od 23. do 25. aprila i na njemu će učestvovati i veslači Srbije.

Posle odlične provere na „Kroacija openu“ u Zagrebu na kojoj su srpski reprezentativci osvojili osam medalja, četiri zlatne, i po dve srebrne i bronzane, na red dolazi Italija.

–  Reč je o Regati koja ima tradiciju dugu 24 godine. Kvalitet je uvek na visokom nivou, i odlična je provera za naše veslače. U subotu ćemo na stazi imati četiri dvojca i tri skifa. U nedelju će na stazu izaći dva dvojca, skif i dva četverca – bio je komentar Nebojše Ilića.

Povezana vest:  Povukla se sa OI zbog momka naciste

Zagrebu je dominacija Srba bila apsolutna u dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara. U trci dvojaca prvog dana „Kroacija opena“naše posade su se plasirale na prva četiri mesta, dok su u trci četveraca reprezentativci Srbije podelili sve tri medalje. Ilić komentariše:

–  Zagreb je pokazao da smo tokom pripremnog perioda dobro radili, da su formirali kvalitetne posade koje su se na Jarunu pokazale u dobrom svetlu. U Pjediluku će biti još oštrija konkurencija jer mnoge reprezentacije koriste ovu regatu da provere urađeno tokom zimskog pripremnog perioda. Posle Zagreba smo nastavili sa radom i verujem da će i u Italiji naše posade ostvariti dobra vremena – zaključio je Ilić.

Povezana vest:  Emir Kusturica predsednik Veslačkog saveza Republike Srpske

U disciplini dvojac bez kormilara u subotu će veslati posade koje su u Zagrebu ostvarile plasman na prva četiri mesta: Marko Marjanović i Nikola Stojić, Nenad Babović i Miloš Tomić, Miljan Vuković i Goran Jagar i Radoje Đerić i Miloš Vasić. U skifu za lake veslače imaćemo zlatnog iz Zagreba Nemanju Nešića, kao i Miloš Stanojević.. Dušan Bogičević će se nadmetati u disciplini skif.

Povezana vest:  Stjepanović bez finala, Lenđer neuspešan u polufinalu

U nedelju Srbiju će predstavljati dva dvojca bez kormilara: Marko Marjanović i Nikola Stojić i Nanad Babović i Miloš Tomić. Dušan Bogičević će se drugog dana takmičenja nadmetati u skifu. Kada su četverci bez kormilara u pitanju, ni tu nema iznenađenja, u Pjediluku će veslati dve posade koje su na „Kroacija openu” osvojili zlato i bronzu u ovoj disciplini: Miljan Vuković, Goran Jagar,  Miloš Vasić i Radoje Đerić, odnosno Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić.