stafeta_poljska_2011

PLIVANJE, EP 2011, POLJSKA
Potvrđen kvalitet srpske štafete u finalu
 
U finalu discipline 4×50 mešovito na Evropskom prvenstvu koje se održava od 8. do 11. decembra u Poljskoj, srpska štafeta u sastavu Petrović, Silađi, Siljevski i Stjepanović potvrdila je svoj kvalitet, osvajanjem devetog mesta u finalu, sa rezultatom dve stotinke bržim nego u kvalifikacijama 1:36,73. Srpski plivač Silađi Čaba u disciplini 100 metara prsno zauzeo je odlično 14. mesto, sa vremenom 59,34, dok je Miroslava Najdanovski u disciplini 100 metara slobodno zauzela 19. mesto sa vremenom 54,61.
Srpska štafeta postigla je istorijski uspeh prvog dana Evropskog prvenstva u Poljskoj, i po prvi put se domogla evropskog finala i 9. mesta u jedinoj ekipnoj plivačkoj disciplini, kada su u pitanju štafete. Srpski plivači dali su svoj maksimum, isplivavši svoje najbolje rezultate ikad. Za još bolji plasman falilo im je iskustvo (najmlađa štafeta u finalu, prosek godina 21,5) i malo više vremena provedenog na zajedničkim pripremama (vreme utrošeno na izmene u štafeti skoro jedna sekunda).
Pored ovog velikog uspeha prvog dana, srpski plivač Radovan Siljevski izborio je treće polufinale za Srbiju u disciplini 100 metara slobodno, osvojivši 19. mesto sa rezultatom 48,48, a naš najmlađi plivač Velimir Stjepanović u istoj disciplini zauzeo je 30. mesto u vremenu 48,99.
Na žalost Petar Petrović nije uspeo da se plasira u polufinale discipline 50 metara leđno, zauzeo je 41. mesto sa rezultatom 25,56, jer da je ponovio rezultat iz kvalifikacija štafeta, bio bi na domak cilja i četvrtog polufinala za Srbiju.
Trećeg dana Evropskog prvenstva od naših plivača nastupiće Petar Petrović u disciplini 100 metara leđno, Velimir Stjepanović na 200 metara delfin i Stefan Šorak na 1500 metara slobodno.

Povezana vest:  VESLANJE, Petoro novih međunarodnih sudija iz Srbije