velimir_stjepanovic (1)

PLIVANJE, EP 2011, POLJSKA
Stjepanović u finalu
 
Najmlađi plivač srpske  reprezentacije, 18-ogodišnji Velimir Stjepanović, fenomenalnim plivanjem i postavljanjem novog državnog rekorda u disciplini 200 metara delfin u vremenu 1:53,85, izborio je prvo za njega seniorsko finale u individualnim disciplinama, trećeg dana evropskog prvenstva u plivanju koje se održava od 8. Do 11. decembra u Poljskoj. Njegov stariji reprezentativni kolega Silađi Čaba  izborio je svoje drugo polufinale u Šćećinu kao deveti u disciplini 50 metara prsno u vremenu 27,21.
Fenomenalni srpski plivač Velimir Stjepanović, sa svojih jedva navršenih 18 godina, ušao je u evropski vrh plivanja discipline 200 metara delfin. Koliko je bila zanimljiva i neizvesna trka u kvalifikacija za ovo finale, svedoče i postignuti rezultati, naime svi plivači od trećeg do devetog mesta ’’ugurali’’ su se u 80 stotinki, dok je Velimir podelio šesto mesto sa slovenačkim plivačem Žbogar Robertom i u vremenu novog državnog rekorda 1:53,85 tražiće svoju priliku u večerašnjem finalu.
Pored ovog velikog uspeha trećeg dana evropskog prvenstva, da raspoloženje bude još bolje, postarao se sjajni srpski plivač Silađi Čaba, koji je odličnim plivanjem u jutrošnjim kvalifikacijama, kao deveti izborio još jedno polufinale u njegovoj disciplini 50 metara prsno sa vremenom 27,21.
Srpski ’’maratonac’’ Stefan Šorak plivao je odlično u jutrošnjim kvalifikacijama, ali na žalost ne na nivou svog najboljeg rezultata, u najdužoj disciplini ovog šampionata, 1500 metara slobodno i zauzeo 11. mesto sa rezultatom 15:08,73. Još jedan srpski plivač Petar Petrović, imao je nastup u današnjim kvalifikacija, u disciplini 100 metara leđno i zauzeo je 33. mesto sa vremenom 54,12.
U jučerašnjem polufinalu discipline 100 metara slobodno Radovan Siljevski nije uspeo da izbori ulazak u finale i rezultatom 48,81 zauzeo je 19. mesto.
Večeras u popodnevnom programu, trećeg dana evropskog prvenstva, očekuju se dva nastupa naših plivača, najpre Silađi Čabe u polufinalu na 50 prsno i Velimira Stjepanovića u finalu discipline 200 metara delfin. Poslednjeg četvrtog dana od naših plivača nastupiće, Miroslava Najdanovski na 50 metara slobodno, Radovan Siljevski, Stefan Šorak i Velimir Stjepanović u disciplini 200 metara slobodno.

Povezana vest:  KAJAK, Novaković predstanvnik Srbije u K1-200 u Riju