logo, veslacki savez srbije, NOVI

PRIPREME VESLAČKE REPREZENTACIJE SRBIJE
Jedna grupa u Izraelu, druga u Crnoj Gori
 
Veslačka reprezentacija Srbije, uprkos teškim vremenskim uslovima u većem delu Evrope, nastavila je pripreme za predstojeću sezonu, izuzetno važnu, sezonu u kojoj su, između ostalog, na programu i Olimpijske igre u Londonu na kojima Srbija za sada ima dva kvalifikovana čamca (četverac bez kormilara i dvojac bez kormilara). Zbog obilnog snega i izuzetno niskih temperatura planovi za februarski ciklus priprema morali da budu promenjeni a čelnici Veslačkog saveza Srbije nisu sedeli skrštenih ruku i odmah su našli rešenje.
Jedna grupa veslača (Nikola Stojić, Jovan Popović, Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Marko Marjanović i Nenad Beđik) od srede, 8. februara, nalaze se u Tel Avivu (Izrael) gde će trenirati dve nedelje pod dirigentskom palicom selektora Nebojše Ilića i trenera Oleksandra Fedotova. U „izraelskoj“ ekspediciji nalazi se i fiziotarapeut Stevan Kastratović.
– U Tel Avivu su trenutno gotovo idealni uslovi. Temperatura je oko 20 C° i naši veslači su već na vodi. Pošto nam je komletna oprema zarobljena u Crnoj Gori, gde je bio januarski ciklus priprema, iznajmljena je oprema u Tel Avivu a veliku zahvalnost dugujemo tamošnjem veslačkom savezu i lokalnim klubovima koji su nam izašli u susret. Nažalost, u Izrael smo mogli da povedemo ograničen broj reprezentativaca jer nismo mogli da iznajmimo opremu za sve – pojasnio je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.
Druga grupa, koju čine Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić, Dušan Bogićević, Aleksandar Filipović, Goran Todorović, Nikola Simović, Vuk Matović, Iva Obradović i Ivana Filipović, u četvrtak je avionom otputovala u Kotor gde će se pripremati u naredne dve nedelje pod nadzorom trenera Dejana Guslova i Aleksandra Ivkovića.
– U Crnoj Gori, makar na primorju, nije tako dramatična slika. U četvrtak je bilo toplo i nema razloga da se ne izađe na vodu – kazao je Jevremović i dodao – Uprkos vanrednoj situaciji uspeli smo da nađemo rešenje i da ne poremetimo pripreme. Očekuje nas Državno prvenstvo na ergometrima 25. februara u Novom Sadu, a nekoliko dana kasnije počeće martovski ciklus priprema. Lokaciju ćemo naknadno odrediti a po svemu sudeći to će biti Porugalija ili Italija.

 

Povezana vest:  VESLANJE, OI 2012, Novozelanđanima svetski rekord na Londonskim igrama