ivan_lendjer_25_maj

Ivan Lenđer: Konkurencija će biti jaka, to dodatno motiviše

 

Plivački reprezentativac Srbije Ivan Lenđer rekao je da će konkurencija na Olimpijskim igrama u Londonu biti izuzetno jaka, ali da ga to motiviše da još više trenira i prilagođava se eri bez kostima.

-Konkurencija je izuzetno jaka. Vraćaju se (takmičenju) plivači koji su plivali u uslovima koji su sada, odnosno bez kostima. Možda su u tome videli šansu. Nisu plivali u kostimima i znaju kako se to radi. To me dodatno motiviše da treniram“, rekao je Lenđer u Beogradu.

Povezana vest:  Lohti može sve na Svetskom prvenstvu

Plivači su poslednjih godina koristili visokotehnološke kostime i postizali brojne rekorde, ali su oni pre nešto više od godinu dana zabranjeni. Lenđer je rekao da postoje i dobre i loše strane toga.

-U neku ruku je dobro (što će se plivati bez kostima), u neku loše. Mora da se trenira više, ali na drugačiji način. Više nije tako lako otplivati dobar rezultat, već moraju da se poklope sve kockice – rekao je on.

Povezana vest:  Nataša Janjić sportistkinja godine u Mađarskoj

-Ne može se više biti u vrhunskoj formi non-stop i postizati dobri rezultati tokom cele godine, već moraju da se odaberu neka dva takmičenja i za njih se tempira forma. Tako sam ja odabrao Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre – objasnio je Lenđer.

Ovaj rođeni Zrenjaninac, koji pliva stil leptir, učestvovao je na Igrama u Pekingu, ali je kazao da je sada mnogo iskusniji.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO ZA SENIORE DO 23 GODINE U AMSTERDAMU (20-24. JUL), Četverac skul za lake veslače u repesažu

-To je sasvim druga dimenzija. Bio sam mlad i nisam bio svestan koliko je Olimpijada velika stvar. Sada sam svestan toga. Zadovoljstvo mi je veliko, ali i odgovornost da opravdam očekivanja – rekao je Lenđer.

-Velika mi je čast i veliko zadovoljstvo što sam član olimpijskog tima…Neverovatan je osećaj da ste članovi jednog velikog nacionalnog tima. To treba doživeti, nemoguće je opisati – rekao je Lenđer.