U subotu, 27. aprila 2019, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće otvorena sezona veslačkih takmičenja na domaćoj sceni. Na svojevrsnoj veslačkoj premijeri u našem glavnom gradu u 2019. ljubitelji ovog sporta moći će da uživaju u trostrukom programu. Naime, u jednom danu biće održane tri regate iz kalendara Veslačkog saveza Srbije – Otvoreno prvenstvo Beograda, Prva regata Kupa Srbije i prvo kolo Omladinske lige Srbije. Na predstojećim takmičenjima prijavljeno je čak 213 posada iz svih srpskih klubova kao i gostujuće ekipe. Među njima će biti reprezentativci Mađarske, takmičari sa Kipra kao i predstavnici mađarskog kluba Solnok.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čavić: Završavam karijeru posle Igara u Londonu

Inače, kao i lane i ove godine će biti proglašeni ukupni pobednici Kupa Srbije u kadetskoj konkurenciji i Omladinske lige Srbije u pionirskoj konkurenciji. U Kup Srbije biće održane tri regate, a u Omladinskoj ligi Srbije četiri.

Na Adi Ciganilji biće održana i druga i poslednja Izborna za sastav srpske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore čiji će domaćin 18. i 19. maja 2019. biti u Esen (Nemačka) i to u disciplinama četverac i četverac skul u petak, a u disciplinama skif, dvojac i dubl skul u subotu, u okviru Prve regate Kupa Srbije.

Povezana vest:  Italija martovska destinacija veslačke reprezentacije