VESLANJE

OD PONEDELJKA VESLAČI SRBIJE NA POSLEDNJOJ FAZI PRIPREMA

Seoba u Italiju

Nikola Stojic_i_Goran Jagar_proslogodisnje_pripreme_SabaudijiNajbolji veslači Srbije završnu fazu priprema u zimskom delu sezone odradiće u Italiji. Nebojša Ilić na Apenine vodi 13 veslača koji su u prethodna tri meseca priprema pokazali najviše.
– Završne pripreme u ovoj zimskoj fazi rada održaćemo u Sabaudiji u Italiji. U ovom gradu naša ekspedicija boraviće od 8. do 18. marta. Od pozvanih veslača formiraćemo posade koje će braniti boje Srbije na prva tri važna kontrolna takmičenja. U narednom periodu očekuju nas važni ispiti na međunarodnim regatama u Zagrebu, Pjediluku i Duizburgu – bio je prvi komentar Nebojše Ilića.
Govoreći o programu rada u Italiji Ilić je istakao?
– Treniraćemo sa najboljim veslačima Nemačke, Austrije i Mađarske I to je odlična prilika da se proceni fizička pripremljenost i rezultati prethodnog dela pripremnog perioda. Kroz kontrolna testiranja sa reprezentacijama Nemačke, Austrije i Mađarske formiraćemo i sliku o trenutnoj spremnosti reprezentacije u okvirima evropskog veslanja. 
Pripreme u Sabaudiji trajaće 10 dana.
– Po završetku priprema u Italiji, naša reprezentacija se vraća u Beograd gde će trenirati do prve međunarodne regate „Kroacija opena“ koja će se održati 10. i 11. aprila u Zagrebu . 
Na pripreme u Italiju su pozvani: Marko Marjanović, Nikola Stojić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Luka Đorđević, Igor Lucić, Dušan Bogičević, Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević, Nemanja Nešić. 
U Stručnom štabu će biti: Nebojša Ilić, selektor, Dejan Guslov, trener, Oleksandr Fedotov, trener, Branko Todorović, fizioterapeut. 

Povezana vest:  KAJAK, Učesnice Olimpijade u Londonu na regati kajakaša u Borči