serbian_open_finale_pagonisU MILANU SE 20. MARTA ODRŽAVA MEČ ZA PROFI POJAS U K-1 DO 88,6KG

Pagonis cilja titulu

 

Nenad Pagonis, u ovom trenutku najbolji i najtrofejniji srpski borac, odlučio je da se okuša u meču za profi titulu. U Milanu će 20. marta raditi duel za pojas profesionalnog prvaka sveta u disciplini K-1 kategoriji do 88,6kg. Rival će mu biti Portugalac Antonio Sousa.

Pripreme za ovaj meč traju evo već četiri nedelje. Prvih 14 dana radio sam na snazi, a poslednje dve nedelje sam skoncentrisan na kik boks. Treniram dva puta dnevno, kombinujem trčanje, radu u sali i springe. Lagano tempiramo formu za 20. mart. Radim u mom klubu sa trenerom Slobodanom Ivanovićem, a sparing partneri su mi članovi kluba. Svi zajedno radimo na tome da što spremniji dočekam 20. mart kako bi se u Milanu predstavio u najboljem svetlubio je prvi komentar Nenada Pagonisa.

Povezana vest:  U SEGEDINU U PETAK POČINJE SVETSKI KUP, Testiranje novih snaga

Ovaj duel za profi pojas održaće se u okviru velike profi revije.

– Reč je o jakom međunarodnom turniru „Kik boks super star“ koji će se održati u dvorani „Palalido Milano“ u subotu, 20. marta. Organizatori su predvideli održavanje 14 borbi, od toga će dve biti za titule profesionalnog prvaka sveta. Jedna u muškoj jedna u ženskoj konkurenciji. Preostalih 12 borbi su revijalnog karaktera. Publika će imati prilike da vidi mečeve u K-1, kik boksu, tajlandskom boksu, boksu, savateu… Ideja organizatora je da to bude pravi praznik borilačkih, ringovnih sportova. Među učesnicima su i Francuz Musa Sizoko i Štefan Leko koji će raditi prestiž meč u K-1.

Povezana vest:  SPEKTAKL U JAGODINI, Marinković protiv Da Silve za prvaka sveta, Novak Đoković otvara reviju

Govoreći o rivalu Pagonis je istakao:

– Sousa je aktuelni šampion sveta koji je titulu osvojio prošlog novembra. Snažan je borac, nešto niži od mene što mi ostavlja mogućnost da forsiram distancu. Meč će se raditi po WAKO Pro pravilima u pet rundi po tri minuta.

Kada je Nenad Pagonis u pitanju izlišno je pričati o očekivanjima. I pre postavljenog pitanja naglašava:

Povezana vest:  K-1, SA LICA MESTA, "ŠOUTAJM" SPEKTAKL U AMSTERDAM ARENI, Nova žuta minuta Badr Harija

Naravno da idem na pobedu. Kad razmišljam o tom meču već vidim pojas oko svog struka. To je moja prva borba za neku profesionalnu titulu. Dodatni motiv da svim uspesima i peharima koje sam osvojio u amaterskoj konkurenciji pridodam i jedan profi. Za svaki meč se kvalitetno spremam sa istim ciljem – da zabeležim pobedu. Milano i duel protiv Portugalca se u tom smislu ne razlikuju. Želja mi je da se vratim sa pojasom, po mogućstvu da meč ne traje svih pet predviđenih rundi – zaključio je Pagonis.