plivanje   

PLIVANJE
U Kruševcu ovog vikenda Juniorsko prvenstvo Balkana u plivanju
 
Juniorsko prvenstvo Balkana u plivanju, održaće se od 28. Do 29. aprila u Kruševcu, na gradskom bazenu u okviru Sportskog centra ’’Kruševac’’. Predstojeća tri dana kruševljani će ugostiti 125 plivača iz 11 zemalja Balkana.
Svoj nastup potvrdile su sve zemlje Balkana (Albanija, Bugarska, Grčka, Kipar, Rumunija, Moldavija, Makedonija, Crna Gora, BiH, Turske i Srbije), što je velika počast za našu zemlju i Plivački savez Srbije, koji se poslednjih godina pokazao kao izuzetan domaćin, organizacijom juniorskih Evropskih i Mediteranskih takmičenja.  U toku narednog vikenda nastupiće ukupno 125 plivača, o kojima brine 60 trenera i oficijelnih lica njihovih reprezentacija.
Našu zemlju predstavljaće 20 plivača (11 muških i 9 ženskih, u prilogu Vam šaljemo spisak plivača i trenera, kao i discipline u kojima će nastupiti.), koje predvode najveće uzdanice, polufinalisti prošlogodišnjeg Evropskog juniorskog prvenstva u Beogradu, Nikola Trajković i Igor Terzić.
– Ovo je velika čast za srpsko plivanje i našu zemlju, jer poslednjih pet godina, Plivački savez Srbije uspešno je organizovao velika evropska juniorska i kadetska prvenstva. Ovo samo dokazuje, da smo na pravom putu, da konačno posle dugo vremena, dobijemo organizaciju jednog velikog seniorskog evropskog takmičenja. Veliku zahvalnost pri organizaciji ovog međunarodnog takmičenja, dugujemo našim partnerima Ministarstvu omladine i sporta R. Srbije, a posebno Generalnom pokrovitelju ovog šampionata, gradu Kruševcu, kao i PK ‘’Napredak’’ koji su nam mnogo pomogli, u samoj pripremi. – istakao je generalni sekretar Plivačkog saveza Srbije, Vladimir Anušić.
Veliki pomak napravljen je u edukaciji trenera, ka postavljanju temelja i uvođenja licenci za rad u budućnosti plivačkog sporta. Kao veliki korak ka tome, a što predstavlja pravu poslasticu ovog šampionata, ne samo za srpske trenere, već i ceo region, jeste organizacija trenerske klinike na kojoj će svoje predavanje održati, svetski poznat američki stručnjak i predavač sa Univerziteta na Havajima, prof. Jan Prins. Balkanska plivačka klinika održaće se 28. aprila u svečanoj Gradskoj sali grada Kruševca sa početkom u 20 časova i 30 minuta.
Oba dana takmičenja, prepodnevni program počinje u 10.30 časova, a popodnevni sa početkom u 17.30 časova. Svečano otvaranje prvenstva održaće se u subootu, 28. aprila sa početkom u 17 časova i 15 minuta. Ulaz za sve dane je besplatan.

 

Povezana vest:  VESLANJE, S osam posada u Holandiju