Dzossua_Henri_trkac_Kruna_u_duelu_sa_CCaccanima

SPORTKLUB LIGA
Kraljevske Krune vs. Panteri
 
Krune i Panteri, kao stari sportski prijatelji i rivali se ponovo sreću, ovoga puta u Kraljevu. Na Atletskom stadionu, u nedelju 29. aprila sa početkom od 15 h odigraće se drugo kolo Sportklub Super lige Srbije, gde će ova dva tima odmeriti snage.
Na utakmici se očekuje veoma zanimljiv duel dva tima koji imaju dosta mladih igrača u svojim redovima. Zanimljivo je i to da napade oba tima predvode dva najperspektvnija srpska kvoterbeka, do skora juniorski reprezentativci i obojica članovi razvojnih programa Tima Sveta, Strahinja Stepović i Vojislav Milenković. Ova dva kvoterbeka su predvodila generaciju juniora reprezentacije Srbije koja je odnela pobedu na turniru četiri nacije.
Takođe je interesantno i da se po prvi put u ulozi glavnih trenera seniorskih timova na ovoj utakmici sreću doskorašnji glavni treneri juniorskih selekcija oba kluba, Viktor Todorović iz Kruna i Bojan Kovačević iz Pantera.
O ovom duelu Bojan Kovačević HC Pančevo Panthers, kaže:
„Vrlo poštujem ekipu Kraljeva – godinama se trude i rade strpljivo na svom klubu, kako na terenu, tako i van njega. Istina je da su vrlo mlada ekipa, ali mi ih zbog toga nikako ne potcenjujemo, jer u svojim redovima imaju nekoliko izuzetno opasnih igrača, koji mogu da iznesu utakmicu na svojim leđima. Zbog toga ulazimo u ovu utakmicu vrlo fokusirani, a primaran zadatak nam je da se koncentrišemo na igrače koji su nosioci igre Kraljeva. Ukoliko ovo uspemo, verujem da ćemo uspeti da pobedimo.
Ukoliko se ne varam, poslednju utakmicu koju su „Panteri“ odigrali u Kraljevu je bilo polufinale lige Srbije koja se igrala bez opreme. Tada je u vrlo tesnom meču pobedu odnela ekipa „Kraljevskih Kruna“. Od momaka koji su se susreli tada, mnogi su završlili svoje igračke karijere. Sada, već vrlo iskusni, igrači „Pantera“ koji su igrali to polufinale, pamte taj težak poraz u Kraljevu i, siguran sam, jedva čekaju nedelju kada će im se ukazati šansa da sećanje na jedan poraz zamene slatkim osećajem pobede.“
Dejan Jovanović #28 running back i jedan od kapitena napada dodaje:
„Igramo protiv ekipe koja je povratnik u prvu ligu ali to nam ne daje za pravo da je potcenimo. Naprotiv, sa velikim respektom treba ući u ovu utakmicu. Kraljevčani su u prvom kolu pokazali da su vredno radili i da mogu da iznenade svakoga. Ali ipak iskreno verujem da će moj tim pametnom igrom doći do pobede i nastaviti onako kako su ovu sezonu i otvorili.“
I domaćini respektuju protivnika, ali se isto tako i nadaju pobedi, pa tako kraljevački ofanzivni linijaš Đorđe Baltić iznosi svoja očekivanja:
„Znamo da je ekipa Pantera po kvalitetu sigurno među četiri najbolja tima u Srbiji, zato očekujemo tešku utakmicu sa dosta atraktivnih poteza. Smatram da smo kroz treninge ispravili greške iz prethodne utakmice i ulazimo spremni i maksimalno motivisani u utakmicu sa ciljem da ostvarimo pobedu.“
Pančevci ove sezone nemaju importe za razliku od kraljevčana koji imaju tri Amerikanca. Pored već godinama unazad prisutnog Džoša Hepnera, tu su još dva pojačanja, iz Detroita i Los Anđelesa.
Dejvid Ekins, WR i DB Kruna o predstojećoj utakmici kaže:
„Verujem da će ova utakmica biti ispunjena sa veoma velikim emocijama, jer je ovo prvo domaćnistvo ove sezone u Kraljevu. Ova utakmica će pokazati da li smo napredovali kao tim, posle nesrećnog poraza u prvom kolu i da li smo naučili kako da finalizujemo igru.“
Džošua Henri, RB i DB Kruna, se nadovezuje:
„Veoma smo uzbuđeni pred ovu utakmicu. Ovo će biti naše prvo domaćinstvo i odlična prilika da se iskupimo za poraz u prvom kolu.“
Ova utakmica je posebna i još zbog  toga što će posebni gosti na utakmici biti mladi i deca bez roditeljskog staranja, štićenici  iz “Dečijeg SOS Sela”, kojima su Kraljevske Krune darovale besplatne sezonske karte, za sve utakmice tokom ove godine. Krune su isti gest učinile i prema  kao  svim učenicima 5., 6., 7. i 8. razreda kraljevačkih osnovnih škola, koji će tokom cele sezone moći besplatno da dolaze na utakmice, što će sigurno povećati zainteresovaost i popularnost američkog fudbala kod dece. Glavni pokrovitelj predstojeće utakmice je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) iz Beograda koja je zajedno sa Krunama darovala svim kraljevačkim maturantima srednjih škola, karte za predstojeću utakmicu.
Pored toga na utakmici sa Panterima će osim RC sekcije cheerleaders-ica iz plesne škole “First Step”, premijerno nastupiti i RC Marching Band sastavljen od dvanaest učenika srednje muzičke škole u Kraljevu. U ovom bendu su za sada zatupljene duvačka i udaračka/ritam sekcija i to: tri trube, tri saksofona, tri trombona, jedna horna, jedan doboš i jedan bas bubanj. RC Marching Band će izvoditi popularne moderne numere, a za organizaciju i koordinaciju ove muzičke RC sekcije u klubu su zaduženi mladi muzičari, Predrag Dukić i Filip Trajanovski, dirigent orkestra. Ovim je po uzoru na američke koledž timove kraljevački klub formirao svoj orkestar koji će muzikom pružati podršku Krunama sa tribina.
U petak 27. aprila je organizvana promo žurka pred utakmicu, u poznatom kraljevačkom kafe klubu “Authentic Mirage”. U subotu popodne su predviđene promotivne aktivnosti tima u centru grada, a samu utakmicu će snimati kablovska TV Media, koja će je naknadno i emitovati, u dva termina. Dobrodošli u nedelju 29. aprila od 15 h na Atletskom stadionu na utakmicu Kraljevskih Kruna i Pantera. Dođite i navijajte za Kraljevo, navijajte za Kraljevske Krune!
Kao uvod u nedeljnu utakmicu, u subotu 28. aprila, sa početkom od 13 h, na Atletskom stadionu pokraj Ibra u Kraljevu, odigrać se prvi turnir Fleg Lige Srbije 2012. Na ovom turniru koji  organizuje klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns, sastaće se šest timova grupe Jug: Kraljevo Royal Crowns, Kragujevac Wild Boars, Pirot Vitezovi, Čačak Angel Warriors, Jagodina Strawberry Celts i Bor Golden Bears. Utakmice će se igrati uporedo, na dva obeležena terena.

 

Povezana vest:  Četvorica domaćih u "zmajevom gnezdu"