veslanje, selektor, nebojsa ilic

VESLANJE
SVETSKI KUP U BEOGRADU (3-6. MAJ 2012)
Ilić odredio sastav za Svetski kup
 
Na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu koji će od 3. do 6. maja biti održan na Adi Ciganliji Srbiju će predstavljati pet posada – četverac bez kormilara, dvojac bez kormilara, dubl skul i dva ženska skifa
Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić odredio je sastav reprezentacije koja će nas predstavljati na Prvom svetskom kupu koji će se održati u našem glavnom gradu od 3. do 6. maja 2012. Na najmasnovnijem događaju elitnih sportista u istoriji Srbije boje državnog tima braniće četverac bez kormilara Radoje Đerić, Nikola Stojić, Goran Jagar, Miljan Vuković, dvojac bez kormilara Jovan Popović, Nenad Beđik, dubl skul Miloš Vasić, Marko Majrajnović i skifovi Iva Obradović i Ivana Filipović.
Žreb je u četvrtak 3. maja, kvalifikacije su na programu u petak, 4. maja, a repasaži, polufinala i finala u subotu i nedelju, 5. i 6. maja. Na Svetskom kupu na Adi Ciglanliji očekuje se učešće oko 1.500 posada iz celog sveta, među kojima će biti mnogi veslači koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu.
Reprezentacija Srbije završne pripreme za najveći i naznačajniji veslački događaj u istoriji ovog sporta kod nas sprovodi na Srebrnom jezeru. Dolazak u Beograd planiran je u sredu, 3. maja, a naša reprezentacija će kao i sve ostale selekcije biti smeštena u hotelu „Interkontinental“.

 

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Ženska reprezentacija Srbije bez polufinala u štafeti