iva_obradovic_Bg_2012

SVETSKI VESLAČKI KUP U BEOGRADU (3-6. MAJ)
Iva Obradović zbog povrede odustala od finala
 
Najbolja srpska veslačica Iva Obradović zbog lakše povrede odustala je danas od takmičenja u finalnoj trci skifa na 1.500 metara, u okviru Svetskog kupa koji se održava na Adi Ciganliji.
Ranije danas srpski dvojac bez kormilara u sastavu Jovan Popović i Nenad Beđik osvojio je poslednje, šesto, mesto u finalnoj trci na 2.000 metara.
-Sa dva finala možemo da budemo umereno zadovoljni. U izuzetno jakoj konkurenciji moglo je da bude bolje, ali je moglo da bude i gore. Iva je sigurno mogla do medalje, ali nismo želeli da rizikujemo pošto nas za 20 dana očekuju olimpijske kvalifikacije u Lucernu -izjavio je selektor Srbije Nebojša Ilić.
Četverac bez kormilara u sastavu Radoje Ðerić, Nikola Stojić, Goran Jagar i Miljan Vuković osvojio je šesto mesto u B finalu sa vremenom 6:02,26 i na kraju je završio na 12. mestu od 16 prijavljenih posada
U B finalu ženskog skifa Ivana Filipović je zauzela peto mesto sa vremenom 7:53,33 i svoj debi na Svetskim kupovima završila na 11. mestu u jakoj konkurenciji 16 skifašica.

 

Povezana vest:  PLIVANJE, Milorad Čavić u ponedeljak potpisuje dva ugovora