Ivan_lendjer_so_2012

PLIVANJE

Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju

 

Svečanom ceremonijom i izvođenjem nacionalne himne danas je u Beogradu, na bazenu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“, otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju „Srbija open 2012“, na kojem će do nedelje učestvovati 327 takmičara iz zemlje i regiona. Prvenstvo je otvorio predsednik Plivačkog saveza Srbije Slobodan Bokanić zahvalivši srpskim olimpijcima i reprezentativcima, kao i stranim plivačima, koji su doprineli kvalitetu takmičenja.

Povezana vest:  KAJAK, Nikolina Moldovan: Kompetentni smo za medalje na OI

-Ovo je jedno od posećenijih takmičenja u poslednje vreme, pored domaćih plivača, učestvuju i gosti iz Slovenije i Makedonije u najjačem sastavu. Plivački savez Beograda je kao organizator napravio od ove manifestacije spektakl i nadam se da će to biti inspiracija za domaće predstavnike da postignu što bolje rezultate – rekao je Bokanić.

Za najbolje srpske plivače Nađu Higl, Miroslavu Najdanovski, Čabu Silađija, Ivana Lenđera, Velimira Stjepanovića, Ðorđa Markovića i Radovana Siljevskog „Srbija open 2012“ biće poseldnja provera pred Olimpijske igre u Londonu.

Povezana vest:  KAJAK KANU, EP 2011, BEOGRAD, U finalu četiri posade Srbije

-Nadam se da će imati uspešnu proveru pred početak Igara u Londonu, a oni koji nisu izborili plasman da shvate koliko im je potrebno da vežbaju za sledeće Olimpijske igre u Brazilu – dodao je Bokanić.

Ulaz na bazen Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ je besplatan. Prepodnevni program kvalifikacija počinje od 10 sati, a finala su predviđena od 17 sati.

Povezana vest:  Ivan Lenđer u finalu Svetskog kupa u Dubaiju