bedjik,_stojic,_minhen_2012

VESLANJE
Povreda jača od Nikole Stojića
 
Srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik bio je prinuđen da odustane od B finala na 30. letnjim olimpijskim igrama u Londonu. Dva sata pred početak okršaja za plasman od sedmog do 12. mesta zvanični doktor Svetske veslačke federacije (FISA) pregledao je našeg reprezentativca Nikolu Stojića nakon čega nije želeo da mu da “zeleno svetlo” za učešće u trci pa je, nažalost, naš čamac, uprkos velikoj želji, morao preskoči svoju poslednju trku u Itonu.
Nikola Stojić se povredio u sredu u polufinalu kada mu je na teškim uslovima na stazi u borbi sa jakim kontravetrom stradao jedan od leđnih mišića. Dan pauze je iskorišćen da se Stojić osposobi za B finale. Međutim, nakon pregleda doktor FISA je doneo definitivnu odluku da mu zabrani nastup.
U subotu, 4. avgusta, na stazu Veslačko-kajakaškog centra u Itonu izlazi četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar koji od 11,30 časova po našem (10,10 časova po lokalnom vremenu) vesla u B finale ove discipline. Naš teški četverac će veslati u šestoj stazi a za plasma od sedmog do 12. mesta boriće se sa posadama Rumunije, Kanade, Novog Zelanda, Italije i Belorusije.

 

Povezana vest:  VESALNJE, EP ZA SENIORE, BEOGRAD 2014, „Bože pravde" se prolomilo Adom Ciganlijom ,Bogičević i Savić su prvaci Evrope!