milorad_cavic_1

Čavić: Želim jednog dana da budem ministar sporta

 

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić danas je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta.

-Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za ‘svoju dušu’. Došao sam do kraja puta, vreme je da nastavim sa životom. Predstoji mi potpis ugovora koji će ozvaničiti moj odlazak u sportsku penziju. I dalje me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan jer ne znam šta bih još mogao da pružim – rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Udruženju banaka Srbije.

Povezana vest:  PLIVANJE,Sestre Kembel osvojile zlato i bronzu na 100 slobodno

Osvajač olimpijskog srebra na Igrama u Pekingu pre četiri godine naveo je da planira da ostane u sportu, ali kroz politički angažman.

-Želja mi je da postanem ministar sporta za nekoliko godina, ako se za to ukaže prilika. Voleo bih da ostanem u sportu i pomognem razvoju srpskog plivanja. Takođe, hteo bih da od 1. januara otvorim akademiju u Beogradu, a da se kasnije proširi na celu Srbiju – kazao je Čavić.

On je dodao da mu je želja da napiše autobiografiju o viđenju života u Srbiju iz ugla jednog stranca.

-Mislim da sam talentovan za to i da lepo pišem. Poslednjih nekoliko godina dosta toga sam proživeo u Evropi, kako uspeha, padova, tako i doping kontrola – istakao je srpski plivač.

Povezana vest:  Stjepanović dominirao na mitingu u Dubaiju

Čavić je dodao da bi prihod od prodaje te knjige išao u dobrotvorne svrhe. On je naveo kako je malo ko verovao da će posle teže povrede leđa pre nekoliko godina, uspeti da se vrati na vrhunski nivo.

-Trenirao sam sa Rusom Korotiškinom u Beogradu i kada sam video njegove treninge u teretani, shvatio sam da nisam dovoljno fizički jak za OI u Londonu. Došao sam u finale, što je neverovatan uspeh. Mislio sam da ću popraviti vreme, ali 51,2 sekunde je bilo jako sporo – kazao je on.

Povezana vest:  PLIVANJE, Floran Manadu osvojio zlato na 50 metara delfin

Čavić je rekao da je bio veoma razočaran zbog toga što nije osvojio medalju u Londonu. Trener srpskog plivača Petar Popović rekao je da ponosan na uspehe i medalje Čavića koji je tim rezultatima više puta obradovao celu naciju.

-Bilo je zadovoljstvo sve ove godine sarađivati sa njim. Učili smo jedan od drugog, nastavljamo naše druženje jer naš odnos nije više odnos trener-sportista, već je postao rodbinski – naveo je Popović.

Predsednik Udruženja banaka Veroljub Dugalić je Čaviću poklonio veliku uramljenu fotografiju poslednje trke sa OI u Londonu, koja se zove „poslednji skok“.