veslanje, nikola stojic, marko marjanovic na svetskom kupu u minhenu

Srbija sa pet posada na prvenstvu Evrope u Varezeu

 

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić odlučio je danas da nacionalni tim na prvenstvu Evrope u Varezeu učestvuje pet posada. To su četverac bez kormilara (Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar), dvojac bez kormilara (Nikola Stojić, Nenad Beđik), dubl skul (Marko Marjanović, Aleksandar Filipović), četverac bez kormilara za lake veslače (Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić), kao i Iva Obradović u skifu.

Povezana vest:  VESLANJE, S optimizmom u Belgiju

-Jedina nedoumica bila je da li će Filipović nastupiti u skifu ili u dubl skulu sa Marjanovićem. Ipak, poslednja merenja otklonila su nam zadnju dilemu. Dubl skul je zadovoljio na testiranju, pa će ovaj čamac nastupiti u Varezeu – rekao je selektor Ilić.

Srpski veslači treniraju na Srebrnom jezeru gde će ostati do nedelje. Put Varezea krenuće naredne srede, dan pošto za Italiju odu čamci.

Povezana vest:  PLIVANJE, Milica Ostojić, Šorlak i Lenđer oborili rekorde

-Vredno smo trenirali, a za koji plasman ćemo biti sposobni videćemo tek na licu mesta. Sve reprezentacije dolaze u najjačim sastavima, konkurencija je ogromna… Ovo je olimpijska godina, svi su se već mnogo istrošili, ali nema sumnje da su se svi maksimalno mobilisali ne bi li na što bolji način stavili tačku na sezonu – poručio je Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović osmi u finalu Svetskog kupa

Prvenstvo Evrope u Varezeu održaće se od 14. do 16. septembra.