zenski_juniorski_dubl_skul_mrdja,_josic

BALKANSKO PRVENSTVO, PLOVDIV
Još tri srebra u Plovdivu
 
Srpska veslačka juniorska i kadetska reprezentacija drugog, poslednjeg, dana Balkanskog šampionata u Plovdivu (Bugarska) osvojila je još tri medalje tako da je ovo takmičenje završila sa ukupno 12 odličja – po šest srebrnih i bronzanih. U nedelju, 9. septembra 2012, naši reprezentativci su se domogli još tri srebra. Viceprvaci Balkana postali su juniorski osmerac Igor Lončarević (Partizan), Andrija Šljukić (Partizan), Bojan Došljak (Partizan), Aleksandar Marinkovski (Partizan), Aleksandar Beđik (Partizan), Aleksa Stanković (Partizan), Nikola Krlović (Partizan), Luka Pejanović (Partizan), kormilar Mateja Jošić (Partizan), juniorski ženski dubl skul Zorica Mrđa (Čurug), Lijljana Jošić (Čurug) i kadetski četverac skul Igor Đerić (Partizan), Petar Zelić (Partizan), Nikola Mitrović (Partizan), Nemanja Lečić (Crvena zvezda).
U nedelju su nastupile još četiri naše posade. Prvi ispod crte za medalju ostali su juniorski četverac skul Nemanja Uzanović (Partizan), Luka Jošić (Partizan), Uroš Marinković (Crvena zvezda), Miloš Šćepanović (Grafičar), ženski juniorski skif Biljana Tatar (Danubius 1885) i kadetski četverac bez kormilara Nikola Novaković (Smederevo), Zoran Rajić (Smederevo), Marko Ristić (Smederevo), Uroš Dimitrijević (Smederevo) koji su kroz cilj prošli kao četvrti. Kadetski dvojac bez kormilara Uroš Vujčić (Crvena zvezda), Relja Denić (Crvena zvezda) Balkanski šampionat u Plovdivu završio je na petom mestu.
– Drugi dan je bio nešto slabiji od prvog, ali ponovo bolji nego što je to bio slučaj lane na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. Osvojili smo tri srebrne medalje. Malo više smo očekivali od kadetskog četverca bez kormilara. Zauzeo je četvrto mesto a s obzirom na rezultate iz pripremnog perioda trebalo je da ode neki korak više bez obzira na izuzetno jaku konkurenciju u ovoj disciplini. Malo su podbacili. Izgleda da je trema učinila svoje što možda ne bi trebalo da čudi imajući u vidu da je dvojici veslača iz ove posade ovo prva godina u kadetskoj konkurenciji. Mladi su i njihovo vreme tek dolazi. Sve u svemu zadovoljni smo prikazanim u Plovdivu. Osvojili smo ukupno 12 medalja a, i po sjaju i po broju, nadmašili smo skor od prošle godine u Istanbulu – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.

 

Povezana vest:  VESLANJE, EP ZA SENIORE, BEOGRAD 2014, Stanojević probija led