cetverac_bez_kormilara_u_londonu6,_foto_world_rowing

EVROPSKO PRVENSTVO 2012
Srpski veslači spremni za start
 
Poslednji veliki međunarodni veslački izazov ove sezone – Evropsko prvenstvo za seniore u Varezu (Italija) počinje u petak, 14. septembra 2012. Šampionat Starog kontinenta okupio je krem evropskog veslačkog sporta. Prijavljene su rekordne 162 posade iz 36 zemalja. Među 448 takmičara je i 13 srpskih reprezentativaca koji će se boriti u pet disciplina. U konkurenciji četveraca bez kormilara boje naše zemlje braniće Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar, u dvojcu bez kormilara natupiće Nikola Stojić i Nenad Beđik, u dubl skulu Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u četvercu bez kormilara za lake veslače Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić a Iva Obradović u skifu, jedinoj ženskoj disciplini u kojoj ćemo imati predstavnika.
Dan pred početak šampionata naša reprezentacija je imala uobičajene trenanže aktivnosti a po rečima selektora srpske veslačke reprezentacije Nebojše Ilića spremna je za start takmičenja.
– Svi su zdravi što je u ovom trenutku najbitnije. U dobroj smo formi doputovali u Vareze a bližu sliku dobićemo nakon sutrašnjih kvalifikacija – istakao je sa lica mesta Nebojša Ilić.
Prvi na startnu liniju izlazi dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik koji od 9,46 časova vesla u kvalifikacijama. U ovoj disciplini prijavljeno je 11 posada među kojima su, pored srpske, još pet koje su imale predstavnike na Igrama u Londonu – Velika Britanija, Poljska, Holandija, Mađarska i Italija. Nakon dvojca bez kormilara na stazu izlazi dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović koji će imati najteži zadatak u Varezeu budući da je u ovoj disciplini prijavljeno čak 18 posada. Kvalifikacije u ovoj discipline su od 10,18 časova. Odmah nakon dubl skula nastupiće naš četverac bez korimilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar. Kvalifikacije teških četveraca, kojih je u Varezu prijavljeno 11, od toga čak šest učenika ovogodišnje Olimpijade, počinju u 10,42 časova.
Četverac bez kormilara za lake veslače Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić vesla kvalifikacije od 11,38 časova (u konkurenciji 7 čamaca), dok program u petak, kada je naša reprezentacija u pitanju, zatvara Iva Obradović koja će se od 12,58 časova boriti u kvalifikacijama skifa sa još 13 čamaca.
Žreb kvalifikacionih grupa je u četvrtak popodne.

 

Povezana vest:  Kembridže povećao vođstvo nad Oksfordom