SGP_Kup_ZR_2012
Potpisan Protokol o saradnji između Plivačkog saveza Srbije i R.Srpske
 
SERBIA GRAND PRIX – KUP ZRENJANIN 2012. u plivanju, koji se održava od 8. do 11. novembra na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, u okviru SRC ,,JUG“, osim što će u naredna četiri dana ugostiti preko 500 plivača i 1000 posetilaca iz 54 kluba naše zemlje i okruženja, pamtiće se po osavremenjivanju sistema merenja, odnosno premijeri i puštanju u rad Video zida, zahvaljujući pomoći Olimpijskog komiteta Srbije kroz Olimpijsko nasleđe, kao i potpisivanju Protokola o saradnji između Plivačkog saveza Srbije i Republike Srpske .
Prvog dana Međunarodnog takmičenja Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2012. održana je Konferencija za medije kojoj su prisustvovali podpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije gdin Žarko Paspalj, predsednik Plivačkog saveza Srbije gdin Dragan Radosav i predsednik Plivackog saveza Republike Srpske gdin Vedran Mitrović.
Plivački Savez Srbije će u narednom periodu konkretno raditi na punom regionalnom angažovanju,kako svojih institucija,tako i takmičara i trenera. Prvi korak je uspostavljanje saradnje sa PS Republike Srpske,a planira se saradnja sa Sveruskim plivačkim Savezom,zajedničkim nastupom sa Vaterpolo Savezom,Skokovima u vodu,i Savezom za Sinhrono plivanje. PSS će u okvirima Republike Srbije,kao jedan od akcenata,dati na saradnju sa lokalnim samoupravama,sa kojima će realizovati akciju besplatne obuke dece predškolskog i školskog uzrasta. Zahvaljujemo se Olimpiskom Komitetu Srbije na donaciji Video zida,koja će obezbediti lakše tehničko funkcionisanje PSS. Kao poseban vid predstavljanja aktivnosti članica Plivačkog Saveza Srbije,predstavljen je dokumentarni film o tradiciji plivanja u Zrenjaninu, dugoj više od 130 godina – Izjavio je gdin Dragan Radosav, predsednik Plivačkog saveza Srbije.
Učešće na takmičenju uzelo je 54 kluba iz Srbije i 10 zemalja okruženja (BiH, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Italija, Makedonija, Rumunija, Slovenija i Turska), čime je potvrđen kvalitet i tradicija ovog najznačajnijeg plivačkog takmičenja u regionu.
Grad kraj Begeja za ovaj vikend posetiće više od hiljadu gostiju. Prepodnevni program kvalifikacija počinje u 10 časova, a popodnevna polifinala i finala predviđena su sa početkom u 17 časova. Svečano otvaranje prvenstva održaće se u četvrtak, 8. novembra sa početkom u 16 časova i 50 minuta. Ulaz za sve dane je besplatan.
 
Povezana vest:  Ilić: Svi reprezentativci ispunili plan