Opel_Zafira_Tourer_2

Opel Zafira Tourer osvojila nagradu “Zlatni volan 2012”

Opel Zafira Tourer osvojila je nagradu ‘’Zlatni volan 2012’’ za koju se takmičilo šest različitih modela u segmentu van vozila. Ova važna evropska auto-nagrada je najnoviji u dugom nizu uspeha proizvođača automobila iz Riselshajma: dva Zafirina prethodnika osvojila su ovo priznanje 1999. i 2005. godine. Nagrada ‘’Zlatni volan’’ uručena je 37 puta, a Opel je do sada osvojio čak 15 puta. Istovremeno, Zafira Tourer zaokružuje dugačku listu Opelovih nagrada u 2012. godini, na čelu sa nagradom za ‘’Evropski automobil godine’’ za električnu Opel Amperu.

Povezana vest:  PEUGEOT I ROLAND GARROS : PARTNERSTVO DUGO 30 GODINA

Nemačke publikacije ‘’Auto Bild’’, ‘’Bild am Sonntag’’ i 26 evropskih partnerskih časopisa domaćin su ovog godišnjeg takmičenja. Četrdeset četiri različitih modela vozila takmičilo se u šest različitih kategorija. Čitaoci, a ne stručne sudije, određuju koji će vanovi i kabrioleti, odnosno kupei, pobediti. Zbog toga nagrada ‘’Zlatni volan’’ predstavlja veliko priznanje kupaca.

‘’Izuzetno smo zadovoljni nagradom u ovoj kategoriji. To je dokaz da Zafira Tourer odgovara ukusu čitalaca, od kojih su mnogi i naši kupci’’, rekao je Steve Girsky, predsednik Nadzornog odbora Opela i potpredsednik GM-a. Girsky je govorio u sredu na ceremoniji dodele nagrada ‘’Zlatni volan’’, u Berlinu. ‘’Naš koncept jednostavno funkcioniše jer se sastoji od mešavine salona na točkovima i svestrane fleksibilnosti, koja je pogodna za svakodnevnu upotrebu. Istovremeno, ovogodišnja nagrada je obnovljena potvrda da možemo da trijumfujemo i sa našom porodičnom ponudom. Još 2010. godine Meriva je osvojila ‘’Zlatni volan’’.

Povezana vest:  Novi predsednik Fijata Džon Elkan nakon ostavke Montecemola

Opel Zafira Tourer nudi savršen spoj funkcionalnosti, udobnosti i vrhunskog kvaliteta. Sa znatno redizajniranim Flex7 sistemom sedišta, Zafira Tourer postavlja nove standarde fleksibilnosti. Poslednji sistemi asistencije kao što su druga generacija Opel Eye prednje kamere, Adaptivna kontrola krstarenja sa Neposrednim kočenjem prilikom sudara (CIB), Indikator rastojanja (FDI) i Upozorenje na čeoni sudar (FCA) pružaju podršku u vožnji i povećavaju bezbednost. Zafira Tourer je dostupna sa motorima koji koriste benzin, dizel, CNG i LPG. Cene kreću od 21.868 evra (preporučena maloprodajna cena u Srbiji sa PDV-om).

Povezana vest:  Portugalaski student uvrstio svog Spark-a u trku u Brands Hatch-u