nenad_bedjik_foto_nadja_ilic

VESLANJE
U SUSRET NOVOJ VESLAČKOJ SEZONI: Samo Đerić i Beđik položili
 
Iako u mnogim sportovima još nije podvučena crta za 2012. sprsko veslanje već uveliko gleda na 2013. Nakon kratkotrajnog predaha i odmora od izuzetno zahtevne sezone, u kojoj su, kada su seniori u pitanju, osvojene čak četiri evropske medalje i jedna svetska, i to zlatna, u konkurenciji mlađih seniora, te tri u juniorskoj konkurenciji – jedna evropska i dve svetske, naša veslačka reprezentacija je od 15. oktobra u pogonu. Tačka na ovaj, početni, ciklus treninga stavljena je u subotu, 10. novembra. Pod budnim okom stručnog štaba na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem na Adi Ciganliji u Beogradu izvršeno je prvo zvanično testiranje u pripremama za narednu sezonu u kojoj u kojoj našu seniorsku reprezentaciju očekuju brojni međunarodni izazovi – tri svetska kupa u Sidneju (Australija), Itonu (Velika Britanija) i Lucernu (Švajcarska), Evropsko prvenstvo u Sevilji (Španija), Svetsko prvenstvo za mlađe seniore u Lincu (Austrija), planetarni šampionat u Čungjuu (Južna Koreja)…
radoje_djeric_foto_nadja_ilic 
Komentar nakon testiranja na 6 km dao je selektor Nebojša Ilić.
– Kada su seniori u pitanju na testiranju na 6 km startovalo je ukupno 16 čamaca – 14 skifova i dva dvojca bez kormilara. Na osnovu rezultata u ovom trenutku očekivanja stručnog štaba ispunili su jedino Radoje Đerić i Nenad Beđik dok su ostali bili ispod nivoa neophodnog za ovu fazu pripema. Na žalost test je morao da propusti Miloš Vasić koji je sve do velikog peha, kada je pao sa bicikle i zbog toga morao na operaciju jagodične kosti, pokazivao zavidan nivo forme i baš je prava šteta što nismo mogli da vidimo njegov trenutni rezultat – kazao je Nebojša Ilić i dodao – Na osnovu rezultata na ovom testiranju svi su videli gde su i šta su u ovom trenutku. Stručnom štabu će testiranje poslužiti da napravi smernice za dalji rad dok reprezentativcima, izuzev pomenutih, subotnje merenje bi trebalo da predstavlja veliko upozorenje za nastavak priprema.
Pripreme veslačke reprezentacije Srbije biće odmah nastavljene. Sledećih desetak dana je planirano da reprezentativci ostanu u Beogradu, nakon čega će stučni štab obelodaniti plan za narednu fazu.

 

Povezana vest:  Ilić: Dvojac ostvario cilj, nemam šta da zamerim četvercu