Ivan_lendjer_so_2012

Prvog dana EP u plivanju nastupa ceo srpski tim
 
Sutra će u Šartru u Francuskoj i zvanično početi Evropsko prvenstvo u plivanju za male bazene, koje će trajati sve do nedelje 25. novembra. Na programu će se naći ukupno 40 disciplina u obe konkurencije.
Naša ekspedicija sa ukupno dvanaest plivača (9 muških i 3 ženska) juče je po planu stigla u Šartr i odradila večernji trening, na velelepnom bazenu, za koji neki od naših plivača komentarišu da nisu videli lepši. Do početka sutrašnjeg takmičenja očekuju ih još dva treninga, po jedan jutarnji i večernji, gde će se poraditi na finesama i završnim pripremama. U četvrtak 22. novembra, prvog dana jutarnjih kvalifikacija, nastupiće svi srpski plivači. Prvi će probiti led u svojoj omiljenoj disciplini Boris Stojanović na 50 slobodno, nakon njega nastupiće najsvežiji državni rekorder Nikola Trajković u disciplini 200 mešovito. Potom jedni od najvećih aduta srpskog tima Ivan Lenđer i Radovan Siljevski na 100 delfin, dok će nakon njih u istoj tehnici samo na duplo dužoj deonici nastupiti Mila Jovanov. Prvog dana skakaće još jedan veliki adut Siladji Čaba, dok će mu se ovaj put pridružiti i juniori, Igor Terzić i Lazar Lekić, na 100 metara prsno. Nakon njih očekuje se nastup dugoprugaša na 400 slobodno, Stefana Šorka i Igora Mijatovića. Naše dame Miroslava Najdanovski i Katarina Simonović plivaće poslednju individualnu disciplinu programa jutarnjih kvalifikacija 100 slobodno. Za sam kraj, šlag na tortu i nastup naše muške štafete 4×50 mešovito (Lenđer, Silađi, Siljevski i Stojanović), koja će pokušati da ponovi prošlogodišnji istorijski uspeh u Poljskoj i još jednom se plasira u finale.
Srpski tim za ovo Evropsko prvenstvo otišao je opušten i rasterećen i u velikoj meri podmlađen, pa samim tim predstavlja veliki ulog za budućnost. Tačno polovinu tima predstavljaće šest debitanata, od kojih četvoro su još uvek juniori, koji će tek od kalendarske 2013. godine biti u statusu ulaznih seniora.
Za sve dane prvenstva početak jutarnjih kvalifikacija startovaće od 9 časova, dok je početak popodnevnih polufinala i finala predviđeno da počinje od 16.30 časova.

 

Povezana vest:  VESLANJE; SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U ITONU (3-7. AVGUST), Četverac bez kormilara lako do finala