caba_siladji_plivanje

PLIVANJE, EP MALI BAZENI
Još jedno finale i dva polufinala za srpske plivače
 
Završen je i treći dan kvalifikacija na EP u plivanju  za male bazene u Šartru u Francuskoj, koje se održava od 22. do 25. novembra. Po prvi put Srbija je imala muško-žensku (Miroslava Najdanovski, Radovan Siljevski, Katarina Simonović i Boris Stojanović) štafetu 4×50 slobodno i sa odličnim rezultatom 1:34,25 po prvi put izvojevala finale EP. Da se na ovom ne završi postarali su se još i Silađi Čaba na 50 prsno i Boris Stojanović 100 mešovito plasmanima u polufinale.
Treći dan kvalifikacija doneo je odlično plivanje srpskih plivača. Četvrto polufinale Srbiji doneo je Silađi Čaba plasmanom na 10. mesto u disciplini 50 prsno, otplivavši odličan rezultat za jutarnje kvalifikacije 27,08. U istoj disciplini junior srpskog tima Lazar Lekić otplivao je takođe dobar rezultat 28,80 što je bilo dovoljno za 39. mesto. Za peto polufinale Srbije postarao se Boris Stojanović u disciplini 100 mešovito i rezultatom 54,84 zauzeo 16. mesto, dok je junior Nikola Trajković zauzeo 32. mesto u vremenu 57,08. Najmlađa plivačica srpskog tima Mila Jovanov nastupila je u disciplini 100 delfin i isplivala svoj najbolji rezultat 1:01,10 što je bilo dovoljno za 26. mesto. A onda je po prvi put u istoriji EP došla na program disciplina 4×50 slobodno u muško-ženskoj konkurenciji i prvi put nastup srpske štafete u sastavu Miroslava Najdanovski, Radovan Siljevski, Katarina Simonović i Boris Stojanović i odmah izborila finale osvajanjem 8. mesta sa fenomenalnim rezltatom 1:34,25 ostavivši iza sebe opet plivačke velesile kao što su Velika Britanija, Nemačka, Ukrajina… Poslednji predstavnik Srbije trećeg dana jutarnjih kvalifikacija EP bio je junior Igor Mijatović u disciplini 1500 slobodno koji je isplivao svoj najbolji lični rezultat 15:55,12 i zauzeo 16. mesto.
Večeras je na programu treći dan polufinala i finala EP koja startuju od 16.30h, a od naših predstavnika imaćemo priliku da gledamo Silađi Čabu u polufinalu 50 prsno, Borisa Stojanovića u polufinalu discipline 100 mešovito i veliko finale muško-ženskih štafeta 4×50 slobodno u kojem će nastupiti srpski tim.
Na Centralno evropskom prvenstvu u Slovačkoj Žilini srpski kadeti beleže odlične rezultate, ali je svakako odskočio Vuk Čelić koji je Srbiji doneo prvo zlato u disciplini 200 leđno sa rekordom šampionata 2:05,39. Danas je na programu drugi i treći deo šampionata koje će trajati do nedelje 25. novembra.

 

Povezana vest:  KAJAK, Slab učinak Srba na startu seniorskog šampionata Evrope u spustu