Velimir_Stjepanovic
PLIVANJE
Stjepanović bez finala
 
 
Poslednjeg dana 11. svetskog prvenstva u plivanju u 25-metarskim bazenima koje se održava u Istanbulu (Turska) od 12 do 16. decembra, srpski plivač Velimir Stjepanović na žalost nije uspeo da se plasira u večerasnje finale. On je deonicu od 200 delfin preplivao za 1:55,41 što je bilo dovoljno za 16. mesto na svetu u ovom trenutku.
-Osećao sam se dobro, ali na žalost ostavio je traga period treninga u kojem zbog zdravstvenih problema nisam radio deonice i serije delfin tehnike, već sam trening bazirao kroz slobodnu tehniku, što je uticalo na moj dobar rezultat na 200 slobodno. Takođe smo nakon olimpijskih igara uradili određene korekcije u tehnici. Sada sve svoje misli okrećem ka Barseloni i svetskom prvenstvu u velikim bazenim – izjavio je trenutno najboji srpski plivač Velimir Stjepanović.
Bilans Srbije je na ovom svetskom prvenstvu na kojem su nas predstavljali Miroslava Najdanovski 19. mesto na 50 slobodno i Velimir Stjepanović 19. mesto na 200 slobodno i 16. mesto na 200 delfin.
 Svi srpski plivači nakon završenog evropskog i svetskog prvenstva u 25-metarskim bazenima, počinju sa pripremama za naredni veliki cilj u 2013. godini, a to je svetsko prvenstvo u 50-metarskim bazenima koje se krajem jula održava u Barseloni.
Povezana vest:  VESLANJE, Juniorska svetska veslačka elita na Adi Ciganliji