nebojsa_ilic_sp_nz_2010_1
PRIPREME VESLAČKE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA NOVU SEZONU
Test kao tačka na decembar i 2012.
 
Srpska veslačka reprezentacija Srbije je zvaničnim testiranjem na 2x6km ergometar, koje je završeno u subotu u Beogradu, zaokružila decembarski ciklus priprema za narednu, izuzetno, zahtevnu sezonu. Selektor Nebojša Ilić je nakon poslednjeg testiranja u 2012. stavio tačku na ovaj ciklus priprema.
– Radoje Đerić je postigao najbolji rezultat na testiranju i u ovom trenutku on se najviše ističe. Istakao bih i Miloša Vasića koji se nakon loma lagodične kosti, operacije nakon toga, i duže pauze uspešno vraća u formu i a poslendnji test je pokazao da se približava onome što se od njega očekuje. Nikola Stojić je imao zadovoljavajući rezultat, dok Iva Obradović nije podbacila postigavši ono što se od nje očekuje u ovom trenutku. Kada su u pitanju ostali posebno bih odvojio mlađe seniore Luku Miladinovića i Aleksandra Marinkovskog koji su bili odlični na testiranjima, kao i Vuka Matovića koji je pokazao da se polako uzdiže. Goran Jagar je zbog nedavne povrede radio test na 3 km koji je propustio i sa tempom 22 postigao rezultat 1.41,0. Njega tek očekuje test 2x6km – istakao je Ilić i dodao – Zbog povreda ili bolesti ovaj test su propustili Nenad Beđik, Marko Marjanović, Miloš Stanojević, Miljan Vuković i Miloš Tomić i to je svakako stvar koja može da zabrine. Ipak, kao i u slučaju Jagara, njih test 2×6 km ergometar očekuje čim pre i na njemu, poput svih ostalih, moraju da potvrde postavljene standarde.
Test je radio i srpski veslački podmladak. Ilić je posebno zadovoljan rezultataima juniora koji su ove godine potvrdili ogroman potencijal osvojivši medalje na Svetskom prvenstvu u Plovdivu kao i Evropskom prvenstvu na Bledu.
– Članovi posada četverac sa kormilarom i dvojac bez kormilara koje su osvojili bronze u Plovdivu sudeći prema rezultatima na ovom testiranju nastavili su progresivan napredak. Iz grupe juniora posebno se izdvojio Bojan Došljak koji je s rezultatima 1.40,4 i 1.38.8 već postigao standard seniora. Postigao je svoj najbolji rezultat u karijeri a to je isto pošlo za rukom i Andriji Šljukiću, Aleksi Stankoviću, Aleksandru Beđiku i Igoru Lončareviću. Prijatno je iznenadio i Ljubomir Gavrić koji je takođe postigao izuzetan rezultat – zaključio je Nebojša Ilić koji je ovu priliku iskoristio i da u ime stručnog štaba veslačke reprezentacije i svoje lično ime svim veslačima i svim ostalim članovima veslačke organizacije poželi srećnu Novu godinu i božićne praznike.
Veslačka reprezentacija imaće voljno samo 1. januara. Dva dana kasnije ponovo se odlazi na pripreme van Srbije. Ivkovićeva grupa 3. januara odlazi u Kotor, gde će joj se od 7. januara pridružiti grupa koju vodi Dejan Guslov, dok će dan kasnije u Tivat doći Mimićeva grupa.
 
Povezana vest:  PLIVANJE, Stefan Šorak drugi u Stokholmu