milorad_cavic_3

Milorad Čavić promoter Božicne skole sporta

 

Najpoznatiji srpski plivač Milorad Čavić danas je otvorio sedmu po redu Božićnu školu sporta u prepunoj Hali „Kej“, koju organizuje Sportski centar Pirot pod pokroviteljstvom opštine. Pirotskim osnovcima i srednjoškolcima tokom raspusta biće ponuđeno 45 besplatnih sportskih i zabavnih sadržaja.

Čavić je prilikom otvaranja rekao da se lepo oseća kad vidi veliki broj dece koja su došla da se bave sportom.

Povezana vest:  PLIVANJE, Rebeka Soni oborila još jedan rekord

-Drago mi je što Pirot podržava ovakvu manifestaciju. Koliko sam upoznat, to ne postoji nigde u Srbiji. Kad vidim ovu decu, vidim sebe, jer sam i ja kao mali želeo da se bavim sportom i da uživam sa prijateljima – rekao je Čavić.

On je dodao da se deca danas sve manje bave sportom.

-Ono što sam naučio u sportu to ću da prenesem mladima. Nadam se da će većina dece i posle ove škole nastaviti da se bavi sportom – rekao Čavić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Pejinović: Nismo nezadovoljni rezultatima u Budimpešti

Srpski plivač je rekao da mu je drago što će Pirot u ovoj godioni dobiti zatvoreni bazen i najavio saradnju sa opštinom Pirot kad on bude izgrađen.

-Koliko sam čuo 70 odsto dece u Pirotu su neplivači. Moraju da nauče da plivaju kako bi jednog dana imali šampiona u plivanju. Krivo mi je što je bazen dimenzija 23×33 metara. To nije za ozbiljno plivanje već za vaterpolo. Šta je, tu je. To ne znači da neće biti rezultata – rekao je Čavić.

Povezana vest:  VESLANJE, EVROPSKO PRVENSTVO U PLOVDIVU (16-18. SEPTEMBAR), Šest posada – pet finala

On je dodao da će svu energiju uložiti u plivačku akademiju u Kragujevcu i da se nada da će treneri iz Pirota dolaziti na obuku. Posle otvaranja Božićne škole Milorad Čavić je sa čelnicima opštine obišao radove na izgradnji zatvorenog bazena u Pirotu.