iva obradovic30. INTERNACIONALNA REGATA „CROATIA OPEN“ (ZAGREB 13-14. APRIL 2013)
Srpski skuleri u Zagrebu se bore i za Sevilju i Mersin

Skul veslačka reprezentacija Srbije u sastavu Iva Obradović, Miloš Stanojević, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u petak, 12. aprila 2013, otputovala je u Zagreb gde će ovog vikenda učestvovati na jubilarnoj, 30, Internacionalnoj regati „Croatia Open“. Takmičenje u glavnom gradu Hrvatske biće, ujedno, i poslednja runda Izborne regate za srpske skulere za nastup na Evropskom prvenstvu u Sevilji krajem maja i Mediteranskim igrama u Mersinu u drugoj polovini juna. Prvog dana na stazu izlaze svi naši reprezentativci. Radoje Đerić, Miloš Vasić, Marko Marjanović i Aleksandar Filipović će veslati u muškom skifu u kojem je prijavljeno čak 30 čamaca. Iva Obradović će se ženskom skifu boriti u konkurenciji 14 čamaca, dok će Miloš Stanojević nastupiti u konkurenciji laki skif u kojoj je prijavljeno rekordna 32 čamca.
U nedelju su na programu takmičenja u većim čamcima a mi ćemo nastupiti u disciplini dubl skul (18 čamaca) u kojima će veslati Radoje Đerić i Miloš Vasić, odnosno Marko Marjanović i Aleksandar Filipović.
– Regata u Zagrebu će za naše reprezentativce biti i Izborna budući da bi nakon nje trebalo da odredimo sastav skulera za Evropski šampionat u Sevilji i Mediteranske igre u Mersinu. Imali smo prvi test Izborne regate u Plovdivu krajem marta. Od tada je prošlo dve nedelje i ostaje da se vidi koliko su reprezentativci napredovali za to vreme – kazao je Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije.
Pored seniora u glavnom gradu Hrvatske nastupiće, doduše pod imenom klubova, i veliki broj naših kadeta i juniora. I njima će regata u Zagrebu biti Izborna budući da će na osnovu postignutih rezutata biti formirane reprezentacije u ovim uzrasnim kategorijama.
Inače, na jarunskoj veslačkoj stazi u Zagrebu okupiće se više od 1.200 veslačica i veslača iz oko 60 klubova i reprezentacija iz 12 država: Slovenije, Slovačke, Austrije, Češke, Estonije, Srbije, Makedonije, Turske, Izraela, Bugarske, SAD-a i Hrvatske. Tako će jubilarno izdanje „Croatia Opena“ u mnogim će segmentima biti i rekordno.

Povezana vest:  Počinje Svetsko prvenstvo u veslanju, najveći sportski događaj ove godine u Srbiji