kajakasi 1

Benedek Ružičić: Moj cilj je zlato na Igrama u Riju

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić primila je danas osvajače medalja sa prvenstva Evrope u kajaku u Portugaliji Dalmu Benedek Ružičić, Sima Boltića i Marka Dragosavljevića i poželela im da tim putem nastave i na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine.
-Uvek me obraduje kada nas jedna sportska grana prijatno iznenadi, došlo je vreme da nove generacije pokažu svoj potencijal – poručila je ministarka Marić. 
Ona je podsetila da su kajak i kanu od ove godine svrstani u prvu kategoriju, što znači da je za taj sport izdvojeno više sredstava i da su obezbeđene stipendije.
-Očigledno da nismo pogrešili u proceni da ovaj sport svrstamo u prvu kategoriju. Očekujem od ove generacije da se vrate sa medaljama sa Igara u Riju – rekla je ministarka Marić.
Ona je napomenula da kajak očigledno napreduje krupnim koracima.
-Ovaj sport napreduje krupnim koracima. U Pekingu nismo imali predstavnika, u Londonu smo imali brojniju reprezentaciju, a u Riju očekujemo direktnu borbu za medalje – rekla je Marić i poručila kajakašima da nastave da se trude, jer podrška drzave neće izostati.
Dvostruka šampionka Evrope Dalma Benedek Ružičić istakla je da joj je glavni cilj osvajanje zlata u Rio de Ženeiru.
-Pokušaću da ka tom cilju idem korak po korak, svako takmičenje je vazno na tom putu i želim da ga krunišem zlatom – poručila je Benedek Ružičić.
Ona je osvojila dve zlatne medalje u trci na 1.000 metara i na dvostrukoj kraćoj stazi, dok je Dragosavljević osvojio srebro sa Simom Boltićem u trci na 500 metara, da bi potom bio drugi i u sprintu na 200 metara.

Povezana vest:  SPISAK ZA SP U PORTUGALIJI: Tomićević i Zorić brane tron