cetverac za filane 2013KAJAK, SP 2013
Četverac u finalu

Drugog takmičarskog dana planetarnog skupa u Duisburgu posada muškog četverca ostvarila je plasmana u A finale olimpijske discipline k-4 1000m. Za plasman od 10. Do 18.mesta boriće se Simo Boltić u k-1 500m i posada Našagaćin-Torubarov u k-2 500m. U kvalifikacionim trkama na 200m četiri srpske posade obezbedile su prolaz u polufinale koje je na programu sutra popodne.
Milenko Zorić, Ervin Holplert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić veslaće u nedelju popodne u borbi za medalju u olimpijskoj disciplini k-4 1000m. Srpski četvorosed bio je drugoplasirani u kvalifikacijama, stigavši na cilj iza Madjarske posade, a ispred čamca Nemačke što je garantovalo prolaz u polufinale.
-Jako teška trka, konkurencija stravična i presrećan sam što ćemo imati priliku da se borimo za medalju u A finalu-bile su prve impresije Ervina Holperta.
U polufinalu, momci iz četverca preveslali su deonicu od 1000m za 3:00,204 stigavši na cilj kao trećeplasirani, što je bilo dovoljno za njihovo drugo finale na prvenstvu Sveta.
-Vetar u prsa i nešto sporija trka koju smo izveslali za nijansu slabije nego kvalifikacije. Imamo dan odmora i dovoljno vremena da se spremimo za nastup u finalu. Svaka trka je priča za sebe -pričao je vidno zadovoljan Aleksandar Aleksić posle trke.
Simo Boltić bio je u kvalifikacijama trke k-1 500m sedmoplasirani da bi u polufinalu kao peti obezbedio nastup u B finalu. Milenko Našagaćin i Vladimir Torubarov sjajno su veslali kvalifikacije i kao drugoplasirana posada prošli u polufinale u kojem im je plasman medju najboljih devet posada planete za „dlaku“ izmakao.
U kvalifikacionim trkama sprinta prolaz u polufinale obezbedili su Marko Dragosavljević u k-1 200m, Nikolina Moldovan u k-1 200, i dvosedi Nikolina i Olivera Moldovan u k-2 200m i Filipović, Novaković u k-2 200m.
Prvog finalnog dana, trećeg takmičarskog, na SP u Nemačkoj, prvo će Marko Tomićević i posada Dejan Pajić, Duško Stanojević nastupati u B finalima disciplina k-1 1000m i k-2 1000m, a potom slede borbe za odličja u kojima ćemo gledati Milicu Starović u k-1 1000m, sestre Moldovan u k-2 500m i dvosed Nađ, Bedeč u k-2 1000m. U popodnevnom delu programa veslaju se polufinalne trke u sprintu.

Povezana vest:  Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima u Beogradu uskoro počinje – evo šta treba da znate