Svi za jednogBeograd domaćin Centralno evropskog prvenstva u plivanju za kadete

Centralno evropsko prvenstvo u plivanju održaće se od 5. do 7. Decembra u Beogradu u okviru Sportskog centra „NOVI BEOGRAD“, na kojem je svoje učešće potvrdilo 8 zemalja (Rumunija, Mađarska, Slovenija, Poljska, Makedonija, BiH, Ruska pokrajina Samara i Srbija) sa preko 120 plivača.
Srpska plivačka kadetska reprezentacija brojaće 23 člana, ženski deo ekipe činiće 11 plivačica: Jovana Đurić, Anja Crevar,Mila Medić, Sara Pejičić, Vanja Murtin, Ksenija Jovanović, Jelena Ječanski, Sofija Spasojević, Nađa Krkljuš, Ivana Marić i Jelena Stojadinović, dok će muški deo predstavljati 12 plivača: Andrej Barna, Kristijan Lakatoš, Sekul Sekulović, Leonard Poša, Uroš Mijatović, Igor Miljanović, Strahinja Mišić, Matija Pucarević, Todor Ilić, Nikola Adžić, Lazar Karić i Živan Urumović, dok će o struci ispred trenerskog tima, brinuti Savezni trener za kadete Marko Đurović. Naš nacionalni tim se od nedelje 1. decembra nalazi na završnim pripremama u Beogradu. Takmičenje će otvoriti predstavnici Ministartsva omladine i sporta.
Svečano otvaranje predviđeno je u četvrtak 5. decembra sa početkom u 17 časova. Takmičenje će trajati tri dana kroz ukupno četiri dela. Prepodnevni delovi, u petak i subotu, startovaće od 10 časova, dok će popodnevni, u četvrtak i petak, kretati od 17 časova.

Povezana vest:  VESLANJE, Kompletiran tim u Turskoj, „crnogorska" grupa u četvrtak u Titvu i Vrmcu