vesnic ugovor

Vesnić spreman za šampionat centralne Evrope

Srpski automobilista Milovan Vesnić testirao je danas na stazi Navak kod Subotišta novi automobil, sa kojim ovog vikenda kreće u pohod ka osvajanju titule šampiona centralne Evrope na kružnim stazama.
-Moj novi automobil je samo na prvi pogled isti kao onaj sa kojim sam se takmičio dugi niz godina, ali kada se ‘uđe u problem’ razlike su ogromne, pre svega u oslanjanju i aerodinamici, tako da su različite i postavke automobila za trke – izjavio je Vesnić posle test probe automobila Vauxall Vectra Super Touring.
Vesnić je istakao da njegov tim ima dugogodišnje iskustvo u pripremanju turing automobila i da je danas veća pažnja posvećena drugom vozaču Eko racing tima Rudiju Pešoviću, koji se prvi put našao za volanom Vesnićevog prošlogodišnjeg BMW-a.
-Oba automobila su tehnički doterana i spremna za izazove koji nas očekuju. Nadamo se uz malo sreće koja nas je mimoišla prošle godine, dobrim rezultatima već u Mađarskoj. Ono što je posebno bitno je da je uz nas sada velika kompanija EKO Srbija, ljudi koji se pre svega razumeju u autosport, kao i ostali prijatelji iz našeg sponzorskog pula, što nam mnogo olakšava posao – poručio je Vesnić.
EKO racing tim prve dve trke Centralnoevropskog šampionata voziće 25. i 26.aprila na Hungaroringu u Mađarskoj.

Povezana vest:  Dušan Borković napustio TCR Evropa šampionat nezadovoljan statusom u ovom takmičenju i brojnim štetnim odlukama po njegov tim