sasa djordjevic kopaonik pripremeĐorđević zadovoljan radom na Kopaoniku

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je izuzetno zadovoljan odnosom igrača prema radu, njihovim entuzijazmom i pristupom treningu tokom dosadašnjeg dela priprema na Kopaoniku.
-To je baza svega onoga što gradimo. Kao trener, sa igračima želim da izgradim odnos prema radu. Naravno, dolaze sve jači i veći zahtevi. Polako se kompletiramo, u sledeća tri-četiri dana trebalo bi da se priključe Nenad Krstić, Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić – izjavio je Đorđević, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Njegovi izabranici od pre šest dana pripremaju se na Kopaoniku za učešće na prvenstvu sveta u Španiji, a Đorđević je naveo da se rekonvalescenti Vladimir Micov i Vladimir Lučić postepeno uključuju u rad.
-Micov je pre tri dana počeo postepeno da se uvodi u rad, pre toga je bio u Raškoj na analizi krvi. Od toga je zavisio plan koji smo napravili, a prema kome je predviđeno da on od 20. jula počne sa treninzima. Još nekih pet?šest dana i ući će u pun program treninga. Lučić radi po specijalnom programu, ima i dalje problem sa leđima. Naša dužnost je da igraču koji je kandidat za reprezentaciju pružimo adekvatan tretman i sve što mu je potrebno kako bismo rešili taj problem. Ne samo za ovo leto, već za njegovu budućnost – kazao je Đorđević.
On je dodao da igrači imaju svoj način druženja, stalno su zajedno kada imaju slobodno, i prave lepu atmosferu.
-Ta atmosfera uvek se prenosi na rad, odatle sve kreće. Svi insistiramo na tome da napravimo iskren odnos koji se zasniva na profesionalnosti u odnosu na rad i zahteve koje ćemo da stavimo na teren. Posle je na nama da pokažemo igru koju će javnost oceniti i pratiti. Daj Bože da dođe i rezultat uz tu igru. Ali, ona će jednim delom biti slika odnosa koji mi ovde napravimo – zaključio Đorđević.
Najbolji srpski košarkaši na Kopaoniku ostaju do 26. jula.
Na prvenstvu sveta, od 30. avgusta do 14. septembra, Srbija će igrati u A grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Partizan u prvom ovosezonskom derbiju