Srb Esp kadetiKadeti Srbije bez plasmana u polufinale EP

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasia u polufinale prvenstva Evrope u Letoniji pošto je večeras u četvrtfinalnoj utakmici izgubila od selekcije Španije sa 78:64 (19:10, 10:27, 29:9, 18:18).
Izabranici selektora Vladimira Đokića, koji su do četvrtfinala ostvarili šest uverljivih pobeda, podbacili su u najvažnijem meču šampionata.
Slabo su počeli utakmicu, ali su uspeli brzo da konsoliduju redove i do poluvremena preokrenu rezultat.
Međutim, usledio je veliki pad u kobnoj trećoj deonici, posle čega više nije bilo povratka, pa su Španci zasluženo izborili prolaz među četiri najbolja tima.
-Teško je naći reči koje bi objasnile katastrofalan pad i igru u trećoj četvrtini koja je, ispostavilo se, bila presudna. Preuzimam apsolutnu krivicu i odgovornost za ovaj poraz koji zaista nismo očekivali. Stručni štab i ja očigledno nismo dobro motivisali igrače i psihološki ih pripremili na pravi način – izjavio je Đokić za sajt Košarkaskog saveza Srbije.
On je istakao da je, uprkos neočekivanom porazu, srpski tim kvalitetniji od španskog.
-Bez obzira što su Španci odigrali najbolju, a mi najlošiju utakmicu na turniru, i dalje tvrdim da smo kvalitetniji od njih i da bi ih u sledećih deset mečeva svaki put pobedili. Počeli smo loše, ali smo uspeli da preuzmemo kontrolu i do kraja prvog poluvremena imamo gotovo sve u našim rukama. Međutim, u trećoj četvrtini primili smo čak 29 poena, što je nedopustivo. Ne smemo da klonemo duhom, moramo da dignemo glave, dobijemo sledeće dve utakmice i izborimo se za peto mesto – zaključio je Đokić.
Bolji od ostalih u timu srpskih kadeta bili su Aranitović sa 32 i Radanov sa 11 poena, dok su Špance do trijumfa predvodili Figueras sa 17, Esteban sa 16 i Martinez i Salvador sa po 14.
U borbi za plasman od 5. do 8. mesta reprezentacija Srbije će u petak igrati protiv Nemačke, koja je u četvrtfinalu poražena od Letonije (53:39).

Povezana vest:  NLB LIGA, Uvalin: Ponovili smo greške iz prethodnih utakmica